prevara 128

Prevara: priznati ili ne?

Prećutati ili reći istinu

Ali šta se dešava ako ste vi prevarili svog partnera? Izgubili ste kontrolu ili glavu za nekim privlačnijim i prevarili ste. Vi ste osoba koja vara. Hm, a još od malih nogu, roditelji nas uče da je varati i lagati vrlo loše, čak toliko loše da ako slažete, babaroga će to nekako saznati i doći po lažljivu decu.

Prevarili ste partnera, ali ga volite i vaša veza vam je veoma važna. U jednom trentutku se pitate da li je ispravno reći partneru istinu, u stvari vi ste sigurni da je to pravična odluka ali šta ako vas ostavi? Ali ako mu ne kažete, to će vas proganjati, juriti i nećete imati mira. Ipak vi ste ljudsko biće i želite da dišete punim plućima bez problema.

Uvek postoji više opcija. U ovom slučaju to su dve: reći istinu, ili prećutati i nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Što bi neki ljudi rekli, ipak, iskrenost je bolja opcija. U slučaju da se odlučite i kažete svom partneru o svom malom izletu, moguća su dva scenarija:

Skupili ste hrabrost, uhvatili ga za ruku, zažmurili i ispalili iz sebe sram i krivicu. Partner vam neće oprostiti. Jednostavno, ne može da se nosi sa tim. Pomisao da ste proveli veče sa nekim drugim i pritom bili bliski, je previše bolna. Ostavlja vas, odlazi.

[box]Ako vam oprosti, imajte na umu da ćete se posvađati žestoko. Bićete povređni oboje. Izgovorene su reči koje nikad ne biste rekli. Ali razgovarate o prevari. Oprostio je, ali nije zaboravio. [/box]

U slučaju da želite da zaboravite, ne govorite ništa. Ćutite i idete dalje. Ne osvrćete se za tim, ni sa kim ne pričajte o tome, ništa se nije dogodilo, sve je u redu sa vama i vašom vezom.

Život nije lak. Uči nas da se borimo. Neki se bore pošteno, a neki ne. Ova tema je vrlo delikatna i zaista ko tvrdi da ste u pravu ako kažete partneru za prevaru? Ili ako vas neko nagovara da prećutite i idete dalje. Niko ne može da vam obeća srećan kraj. Odluka je na nama samima. Ipak vi i vaš partner ste postavili osnovu vezi, gradili je i čuvali.

Ne postoje garancije za emocije i odluke, nikada nisu ni postojale. Postoje loše i hrabre odluke. Sve ostalo zavisi od vas.

 foto: Publicdomain