ID 100202004

Niko kao „On/a“

Verovanje da na svetu nema takve osobe kao što je ona u koju smo zaljubljeni, sprečava nas da budemo srećni u ljubavi. Nije retkost da izabranik našeg srca bude prijatelj, ili neko koga srećemo svakodnevno, a ko nas potpuno oduševljava.

Moguće je da meseci i godine prođu u nadanju da će se veza ostvariti. Tako naviknemo da živimo sa tugom i počinjemo da verujemo da za nas nema druge polovine. Povlačimo se u sebe, ostajemo bez samopouzdanja i osećamo se kao gubitnici.

Ljubavni neuspeh donosi nam odluka da idemo komplikovanim, tajanstvenim i težim putem. Ako sve pojednostavimo i odlučimo da kažemo šta osećamo i suočimo sa istinom kakva god da je, skratićemo put do sreće.

Da biste se rešili dugog čekanja i razmišljanja voli li vas ili ne, potrebno je da obratite više pažnje na sebe.

Ne bavite se psihoanalizom osobe koja vam nije uzvratila emociju. Umesto da joj pripisujete, na primer, strah od ljubavi, inat i ljubomoru, jer je saznala da ste proveli vreme sa nekim drugim, i tako produžite još koji mesec razmišljanja o njoj, priznajte sebi da jednostavno ne gajite ista osećanja.

Ukoliko druga strana i krije postojanje emocije, nije na vama da o tome mislite. Svako je odgovoran za ono što oseća, i sam odlučuje hoće li, ili ne, to osećanje da materijalizuje.

Najveća šansa da prijateljstvo preraste u ljubav, je na početku druženja. I među prijateljima, tvrde stručnjaci, postoji međusobna privlačnost. Zato, ukoliko osoba ima sve što biste želeli da ima vaš partner, a pritom vas gleda zavodnički i flertuje sa vama, ne čekajte dugo. Ako pustite da vreme prođe, sve manje ćete biti sigurni u njegova osećanja.

Ukoliko odlučite da svom prijatelju/prijateljici kažete šta osećate, veoma ste hrabri i dobro brinete o sebi i svojim osećanjima. Ako dođe do neuspeha, ne budite tužni. Velika je lepota i snaga u vašoj sposobnosti da priznate to što osećate. Jasno je da umete da volite, a takve osobe nikada ne ostaju same.

Ukoliko se „prijatelj“, „prijateljica“, posle vašeg priznanja, udalji od vas, jasno je da nema vašu hrabrost. Prijateljstvo može da se obnovi posle određenog vremena, kada se misli slegnu i kada osoba shvati koliko je srećna što vas poznaje.

Ako želite sreću u ljubavi i stabilnu vezu, potrebno je da to čvrsto odlučite. Ne patite zbog odbijanja. Shvatite to kao šansu da pronađete nekog novog. Osvrnite se oko sebe. Sigurno da postoji neko ko se već neko vreme nalazi u vašoj blizini. Nove ljubavi su svuda oko nas.

Razlog zašto nemate vezu može da bude i taj što vam je tuga privlačna. Neki ljudi je doživljavaju romantično. Lepotu nalaze u umetnosti, poeziji, nastale iz umetnikove ljubavne čežnje.

Ako se osoba kojoj ste poklonili pažnju nećka, onda je sigurno da tu postoji još neko. Niko ne odlaže šansu da bude srećan, pa čak ni osoba koja odluči da tvrdi pazar. To se dešava samo onda kada je naša emocija već usmerena na nekog drugog.

Ne komplikujte i ne stavljajte sebe u emotivne zablude. Da li vas osoba voli, znaćete po svim njenim postupcima. Ljubav uvek nalazi način da bude uz vas. Ako ste dugo vremena proveli na jednom mestu, nadajući se, vreme je da krenete dalje i poštujete istinu da tu nema ničega na šta bi trebalo da trošite svoje vreme.

Razlozi zbog kojih ne dođe do ostvarivanja ljubavnog odnosa, uvek su jednostavni. Da li će vam osoba reći zašto ne želi ljubavnu vezu sa vama, ili ne, manje je važno. Bitno je da to prihvatite. Svako dublje razmišljanje će vas odvesti u negativnu emociju i nespretne akcije.

Sve je u našoj glavi. To što želimo određenu osobu, što verujemo da niko nije kao ona i potpuno smo usmereni na nju, uvodi nas u problem iz kojeg se ne izlazi ni lako ni brzo. Naša mašta nas vezuje i postajemo rob svojim mislima i kreiranim emocijama.

Istina je da niko nije kao osoba u koju ste trenutno zaljubljeni, ali znajte da postoji nesaglediv broj predivnih unikata, od kojih ste i vi jedan.

foto:freedigitalphotos.net