ID 10082769

Da li je ljubav levo ili desno?

U svakome od nas postoje težina i lakoća, komplikovanost i jednostavnost, ljubav i mržnja, pamet i emocija… Kada sve to  u nama pomirimo, shvatićemo ko smo, i doživećemo emotivni uspeh bez sujete i ega, posesivnosti i ljubomore. Šta će u nama da prevagne, za koga ćemo se odlučiti, zavisi od našeg mentalnog stanja i sposobnosti rasuđivanja.

Koga voleti? Umetnika ili naučnika? Veze sa njima mogu biti drugačije, ali nije nemoguće da nam isto odgovaraju, jer imamo obe strane u sebi. Često tokom donošenja prave odluke nastupe panika i nemir, ali stvar je rešiva. Potrebno je samo da uključimo racio i shvatimo koji deo nas je u većini, koga bolje vidimo i više razumemo, šta želimo od odnosa i sa kim to možemo da izgradimo.

Za sve u životu, pa i za ljubav je potrebno da koristimo glavu. Toliko je veza propalo iz razloga što ljudi nisu govorili istim ljubavnim jezikom, nisu dobijali ono što im je potrebno. Mnogi se vole i godinama posle, ali je život u dvoje, u njihovom slučaju, bio nemoguć. Nisu pristajali na iste materijalne uslove, životne akcije, niti su videli emociju na isti način.

Sve ima svoju lepotu, a posebno ljubavna drama, koja je toliko opevana u pesmama, prikazana u filmovima... Strast se veliča i žudimo za njom jer je deo svake umetnosti. Čak i kada smo u lepoj i čvrstoj vezi desi se da poželimo nekog iz burne prošlosti, da osetimo potrebu da nešto promenimo i tako se izvučemo iz emotivne svakodnevnice. Za mnoge konstantna lepota vremenom postaje nevidljiva, nedovoljna i nebitna.

U ljubavnoj nedoumici, pokušajte da usaglasite um i srce. Ako vam, dok volite, u glavi odzvanja „Ne“, ne sumnjajte u ono što vam misli govore. Uvek idite tamo gde, dok srce kuca, misli nisu bučne niti ispunjene sumnjom i nevericom.

Za pravu odluku, potrebno je da dobro poznajete sebe! Da li je dobar izbor levo ili desno, znaćete ako obratite pažnju i na to koliko je osoba po energiji, životnim akcijama i svakodnevnim potrebama bliska vama. U izboru nećete pogrešiti i ukoliko ne pristanete na manje od onoga koliko ste sami u stanju da pružite.

Odluka je samo na vama!

foto: Ventrilock at FreeDigitalPhotos.net