leptir

Hrabri nose leptir mašnu

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Zaboravite na predubeđenja i saznajte zašto je leptir mašna pravi ukras za muškarca. Džastin Timberlejk, NERD, Met Dejmon i Ben Aflek samo su neki od modernih momaka koji su učinili da ovaj detalj doživi svoju pravu mušku modnu renesansu.

Kada kažemo futuristički gedžeti i zgodne dame, odmah znamo da je reč o Džejmsu Bondu. Međutim, ne zaboravimo da je ovaj akcioni junak takođe poznat po leptir mašni. Ako je Bond dovoljno snažan i otporan na stezanje leptir mašne oko vrata, onda je vreme da i vi popustite i hrabro nosite ovaj detalj.

Ne zaboravimo da je čuveni Drakula u svoje pohode išao u leptir mašni, a i Igi Pop je imao slične modne izlete.

Leptir mašna je idealna u svečanim prilikama, ali isto tako je veoma zanimljiva i kao detalj u svakodnevnoj odevnoj kombinaciji. Mašna može da vas učini otmenim zavodnikom ili modernim pripadnikom pop kulture. Sve zavisi koju mašnu odaberete.

Bitno je da znate da postoje mašne u obliku leptirovih krila, krila slepog miša i u obliku dijamanta. Takođe, važno je da napomenemo da se mašne, poput one Bondove, vezuju, za šta je potrebna veština, kao što je slučaj i sa kravatom. Međutim, postoje i one koje je za vas već vezao njihov krojač.

Ukoliko razmišljate kako da izgledate drugačije na nekoj žurki, onda vam preporučujemo da se opredelite za modernu varijantu leptir mašne.

Savet o leptir mašnama potražili smo od modne kreatorke Nataše Šarić, koja kaže: “Današnja moda dozvoljava muškarcima da ih nose sa mnoštvom detalja – nitni, lanaca… Leptir mašna je, npr., odličan detalj za Novu godinu.”

Leptir mašna Nataše Šarić
Leptir mašna Nataše Šarić

Kada birate leptir mašnu vodite računa o njenim dimenzijama – trebalo bi da odgovara širini vaših jagodica na licu.

Za svečanije prilike birajte veće mašne, dok za opuštenije varijante potražite manje, one u obliku dijamanta.

Veoma je interesantno to da leptir mašne Nataša Šarić preporučuje čak i damama: “Možete je nositi poput nakita, jer su se one još odavno inkorporirale i u svet ženske mode.” Setite se samo glumice Marlen Ditrih! Danas u leptir mašni možemo da vidimo pevačicu Rianu.

Mašna Nataše Šarić na ruci Dragane Ćosić.
Mašna Nataše Šarić na ruci Dragane Ćosić.

Samo hrabro zakoračite u čudesan svet leptir mašni, jer će vam jedan ovakav detalj dati poseban šarm ili kako to modna kreatorka Nataša Šarić kaže: “Budite kreativni i nosite mašnu onako kako drugi to ne bi.”

foto:ilustracija Tijana Janković;

foto u tekstu: Nataša Šarić