ID 10034870

Najslikanije turističke atrakcije na Instagramu

Za mnoge, savršena fotografija je upravo ona koja je nastala na proputovanju i obilasku divnih destinacija širom sveta. Spontane ili nameštene, ljubavničke ili drugarske, umetničke ili kežual, nastale fotografije se brzinom svetlosti razmenjuju i dele putem društvenih mreža. Da li ste znali da je upravo Ajfelova kula “završila” kao jedna od najslikanijih turističkih atrakcija na Instagramu?

Alfelova kula je dobila čast da se na Instagramu nađe prva na listi od dvadeset najslikanijih turističkih atrakcija širom sveta. Od sačinjene liste sa turističkim atrakcijama koje spadaju u obeleženo polje “obavezno posetite”, ova visoka dama, stara stotinu dvadeset i pet godina je iskočila na sam vrh najslikanijih.

Istraživanja su fokusirana prema dnevno postavljenim fotografijama na Instagramu. Što se tiče Ajfelove kule, ta cifra iznosi oko devet stotina hiljada fotografija. Ovi rezultati nude zanimljiv vodič u svet najimpresivnijih i najposećenijih mesta na našoj divnoj planeti.

Na drugom mestu najslikanijih se nalazi Tajms Skver u Njujorku, dok je na trećem mestu londonski Big Ben. Predivni Maldivi su se našli na petom mestu.

Pored pomenutih atrakcija, na listi najslikanijih su se našli Katedrala Notr Dam, Veliki Kanjon, Bruklinski most, Koloseum, Sagrada Familija i druge.

Iako po nekim anketama, mnogi turisti misle da su Francuzi hladni, odbojni i nedruželjubivi domaćini, to ih svakako nije sprečilo da naprave sjajne fotke visoke dame i “okače” ih na Instagram.

foto:freedigitalphotos.net