ID 100121545

Ko se rano budi – uspešno kilograme gubi

Kažu da najdražesniji deo dana predstavlja rano jutro. Mir, tišina, prvo jutarnje sunce, miris kafe, šuškanje novina, mjauk zalutale mačke… Kako okrenete, osluškujete i uživate svim čulima u načetom novom jutru. Da li ste znali da onaj ko rano rani, pored toga što grabi nešto sreće i topli tuš, uspešno gubi kilograme?

Prema najnovijim istraživanjima, sve što je potrebno jeste da se budilnik podesi ranije i eto sigurice za održavanje telesne težine pod kontrolom.

Jedna grupa istraživača je otkrila da pojedinci koji se često izlažu jutarnjoj sunčevoj svetlosti, imaju niži indeks telesne mase bez obzira na to koliko su kalorija konzumirali tokom ostatka dana.

Druga grupa istraživača, pak, se drže teorije da izlaganje jutarnjoj sunčevoj svetlosti igra važnu ulogu u regulisanju hormona, koji su zaduženi za apetit i pomažu povećavanju super raspoloženja.

Obe grupe se slažu da je fora da se ustane ranije između osam časova i podneva i barem da se nahvata oko trideset minuta sunčeve svetlosti kako bi se postigao željeni efekat.

Ostalo je još dosta toga da se uradi tokom istraživanja i potvrde i dokažu iznete teorije a nama ostaje da verujemo u ovu tvrdnju za sada i uživamo u pogledu na komšijsko dvorište, sa šoljom tople kafe.

Hoćete li da poranite u nadolazećim danima?

foto: freedigitalphotos.net