ID 10060682

Koji su pojmovi najviše “guglovani” u Srbiji?

Volite da svoje slobodno vremene provedete za računarom u potrazi za edukativnim i zanimljivim informacijama? Da li ste se pitali koji su to pojmovi na Google pretraživačima u našoj zemlji koji su najviše traženi? Pogađate li?

Kompanija Google je nedavno objavila Zeitgeist godišnji izveštaj za tekuću godinu koji nudi prikaz najtraženih pojmova na pretraživačima u Srbiji. Ova pretraga se obavlja na anonimnim i dobijenim izračunavanjima koliko se često koja pretraga javlja tokom određenog perioda u godini.

Neki će da se iznenade dobijenim rezultatima, drugi odmahnuti glavom, treći su možda i očekivali ovakav razultat.

Najtraženije serije na Google pretraživačima su turske. Srbi su očigledno “poludeli” za turskim serijama, koje se gotovo prikazuju na svakom drugom kanalu. Prvo mesto po traženosti na pretraživačima je turska serija “Kako vreme prolazi”, dok je treće skromno mesto zauzeo “Sulejman Veličanstveni”.

Rijaliti program je format koji je definitivno imao i ima i daljeg uspeha u Srbiji. Najtraženiji su “Farma” i “Veliki brat”.

Najtraženija strana ličnost u Srbiji je bio američki glumac Pol Voker, koji je krajem novembra poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Kaliforniji.

Pored serija i rijalitija, Srbi su zainteresovani i za sport, tako da je od sportskih pojmova, najčitaniji bio Evropski šampionat u košarci i teniski turnir Australian open 2013.

Od domaćih ličnosti, naš narod je najviše tipkao za pevačicama, starletama i glumcima.

Jeste li očekivali ovakav rezultat?

foto: freedigitalphotos.net