da li da se udam ili ne 249

Da li da se udam ili ne

Nervoza pred oltarom otkriva budućnost braka

Da li su nervoza i dvoumljenje pred momenat izgovaranja sudbonosnog DA samo posledica treme? Naučnici nam otkrivaju da je u pitanju nešto mnogo više i da buduće mlade ne bi trebalo da uzmu zdravo za gotovo to osećanje nesigurnosti.

Matičari na venčanjima, obično, mladencima kažu da su oni na taj dan doneli jednu od najvažnijih odluka u životu. Da li se zbog ozbiljnosti tog obećanja “i u dobru i u zlu” nekim budućim mladama javlja nesigurnost i nervoza?

ULCA naučnici tvrde da su neke buduće gospođe nesigurne, ne zbog onoga što dolazi u budućnosti, već zbog toga što su, već tokom zabavljanja, naučile o svom vereniku. Oni napominju da se nervoza i dvomljenje nikako olako ne shvate, jer su to pokazatelji da u odnosu nešto nije u redu. Ako postoji nešto što u vezi “škripi”, to će, kako kažu, u braku postati ozbiljan problem. To su i potvrdili statističkim pokazateljem – 19 odsto brakova se okonča posle četiri godine, ukoliko se supruga pre udaje dvoumila.

Da li je on taj, suđeni, pitanje je koje muči mnoge devojke. Ženski svet je sklon traganju ka odgovorima putevima npr. horoskopa ili se, pak,  okreću prijateljima za savet. Međutim, pravi odgovor se krije jedino u njihovim srcima. Ako je pomisao na zajednički život praćena pozitivnim osećanjem i toplinom, onda nema sumnje, on je taj! Ukoliko se dama preispituje, sumnja ili dvoumi, onda je bitno da doro razmisli šta je to zbog čega ne bi trebalo da svoju sadašnju vezu kruniše brakom.

Naučnici savetuju da se u slučaju sumnje porazgovara sa potencijalnim mladoženjom i da se, pre ulaska u brak, otklone nesuglasice i potencijalne pretnje srećnom životu udvoje.

Život će nam biti onakav kakve su nam odluke. Ako zastanemo i oslušnemo svoje srce, ono će nam nepogrešivo reći šta je najbolje za nas. Zato, potencijalne mlade, razmislite dobro, jer vaša odluka utiče i na vas i na srećnu budućnost vašeg partnera.

courtesy of Sharron Goodyear / FreeDigitalPhotos.net