touch of MADNESS 300dpi © Jan Novosel

Touch of MADNESS

Nemanja Mutić i Katarina Mašenka Horn su muškarac i žena, Bosanac i Nemica, glumac i plesačica… Bazirano na njihovim ličnim životnim iskustvima, oni kreiraju slike i situacije iz današnjeg sveta i vremena u pozorišno-plesnoj predstavi “touch of MADNESS”. Predstava će biti igrana 30. juna i 1. jula u 21h u Domu omladine Beograda.

Katarina i Nemanja dele, suprostavljaju i preispituju tradiciju i kulturu iz kojih potiču, međusobno provociraju stavove i uverenja u kontekstu trenutnih političkih i socijalnih situacija u njihovim zemljama.

Muziku za „touch of MADNESS“ uživo izvodi Jan Novosel.

Predstava “touch of MADNESS”  je kreirana od januara do marta 2017 godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a od Marta do jula 2017, će biti igrana u ovim zemljama.

Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn

Koncept / Režija / Koreografija / Izvođenje: Nemanja Mutić

Muzika: Jan Günther, Jan Novosel

Dizajn svjetla: Sanja Gergorić

Fotografija: Emilien Leonhardt

Uz podršku: Goethe-Institut Beograd, Goethe-Institut Zagreb, Goethe-Institut Sarajevo, fondacija Heinrich-Böll Sarajevo, Station – Service for Contemporary Dance Belgrade, Nomad Dance Academy, Life Long Burning – DANCE Works! Co-Production (supported by the Culture Programme 2007-2013 of the European Union), Tala Dance Centre Zagreb and European Cultural Foundation.