Kulturni element performans

Muzičko-scenski performans Plaisir d’amour

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Muzej grada Beograda i Kulturni element u saradnji sa 56. Oktobarskim salonom organizuju muzičko-scenski performans „Plaisir d’amour“. Performans će se održati u subotu 29. oktobra sa početkom u 20č u Muzeju grada Beograda, Resavska 40b, a tom prilikom će se svečano otvoriti i druga po redu koncertna sezona „Muzički svodovi Beograda“.

Ujedinjujući muziku, teatar i pokret, a u simbiozi sa idejom ovogodišnjeg Oktobarskog salona, muzičko-scenski performans „Plaisir d’amour“ predstavlja plamen natprirodne ljubavi. Inspirisani poznatom pesmom kompozitora Žan-Pol-Egid Martinija, na stihove Žan-Pjer Klaris de Florijana, autorski tim kompozitor Ivan Plazačić, reditelj Tadija Miletić i koreograf Marina Miletić kreirali su koreo-muzičko delo reflektujući pitanje koje se već vekovima nameće a to je kako dostići i održati plamen večite ljubavi.

Uz želju da publici ponudi raznovrsne i atraktivne koncerte, kao i novo, još neviđeno iskustvo Kulturni element je pokrenuo niz koncertnih aktivnosti u saradnji sa Muzejem grada Beograda.

Sjedinjujući muziku sa drugim umetnostima, ideja ove sezone je da svaki od koncerata bude prikazan kao svojevrsna umetnička forma. Muzički urednik sezone je pijanistkinja Dina Čubrilović, a sama realizacija koncerata uključuje veliki broj članova Kulturnog elementa. Do sada su realizovani koncerti domaćih i internacionalnih umetnika u Konaku kneginje Ljubice, a u sezoni 2016/17 planirani su događaji u svim muzejima u sastavu Muzeja grada Beograda.