image004

Susreti sa umetnicima: Marija Dragojlović

 

Muzej savremene umetnosti organizuje razgovor sa umetnicom Marijom Dragojlović u sredu, 26. novembra u 18 časova u Kući legata (Kneza Mihaila 46). Reč je o seriji razgovora “Susreti sa umetnicima” koji se organizuju sredom u 18 časova u okviru izložbe “50 umetnika iz zbirki Muzeja savremene umetnosti – Jugoslovenska umetnost od 1951. do 1989”.

Na izložbi „50 umetnika iz zbirki Muzeja savremene umetnosti – Jugoslovenska umetnost od 1951. do 1989.“ predstavljena su reprezentativna dela umetnika epohe socijalističke Jugoslavije koji su svojom aktivnošću pomerali i menjali jezičke paradigme određenih perioda.

Izložba je praćena bogatim programom u vidu tematskih vođenja kustosa Muzeja savremene umetnosti koja se organizuju svake subote, dok je sreda rezervisana za susrete s umetnicima. Izložba je otvorena za publiku od 16. oktobra do 7. decembra 2014. svakim danom od 12 do 20 časova, osim ponedeljkom. Ulaz je slobodan.

 

[su_box title=”Marija Dragojlović”]Marija Dragojlović je rođena 1950. godine u Šapcu. Diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1975. godine u klasi prof. Radenka Miševića. Postdiplomske studije je završila na istom Fakultetu 1977. Radila je kao profesor na Fakultetu likovnih umetnosti do 2010. Član je ULUS-a od 1976. godine. Učestvovala je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dela joj se nalaze u zbirkama Muzeja savremene umetnosti, Narodnog muzeja, Muzeju grada Beograda, Umetničkoj galeriji Nadežda Petrović u Čačku, Gradskom muzeju u Somboru i u mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada među kojima nagrade XXII Likovne jeseni u Somboru, 13. Memorijala „Nadežde Petrović” u Čačku, XXV Oktobarskog salona, Nagrade iz fonda „Ivan Tabaković”, Politikine nagrade, itd.[/su_box]

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

  

Autor koncepcije i postavke: Zoran Erić

Kustosi: Svetlana Mitić i Mišela Blanuša

 

Foto: Saša Reljić