Ovuda će proći put
Ovuda će proći put

Uspeh srpskog filma na američkom festivalu Slemdens (Slamdance)

Debitantski dugometražni igrani film “Ovuda će proći put”, scenaristkinje i rediteljke Nine Ognjanović, osvojio je dve značajne nagrade na festivalu Slemdens (Slamdance), koji se održava svakog januara u Sjedinjenim Američkim Državama. Film je osvojio Nagradu publike za najbolji dugometražni igrani film, kao i Specijalno priznanje žirija u kategoriji igrani film. Domaća premijera biće na ovogodišnjem 51. FEST-u u Beogradu.

Slamdance 1
Ekipa filma na Slemdensu.

Slemdens je jedan od najznačajnijih festivala za filmske debitante u svetu. Svake godine na festival se prijavi preko 7000 filmova iz celog sveta a samo 11 ih završi u festivalskoj selekciji.

“Nismo očekivali nagrade. Film smo radili iz ljubavi, u vrlo skromnim uslovima.” – izjavila je Nina Ognjanović, rediteljka i scenaristkinja filma – “Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez odlične ekipe i glumačke postave, koji su pristali da deo svojih života provedu sa nama na Staroj planini, odsečeni od sveta. Raduje me da uspeh filma podelim sa njima i jedva čekam da ga pogledamo zajedno u velikoj sali.”

LookerWeekly magazin Slobodna zona 2023 baner

“Poziv na ovaj festival je za ceo autorski tim, kao i za našu produkcijsku kuću “Pointless Films” velika stvar, ali ono što mi je posebno značilo jeste da je, osim stručnog žirija, film naišao na fenomenalnu reakciju i kod festivalske publike “ – ističe David Jovanović, producent filma.

Glavne uloge poverene su Jani Bjelici i Zlatanu Vidoviću, a ostale uloge u filmu tumače glumački veterani Svetozar Cvetković i Eva Ras, kao i Brana Stefanović, Igor Filipović, Ninoslav Ćulum, Vladimir Maksimović, Pavle Čemerikić i dečak Demijan Kostić.