IMG 0546

Rođendan Vlade Divljana, 10. maj

Koncert pod nazivom 4maljčika, klavirskog dua Aleksandar Šandorov-Nemanja Nikolić bio je predviđen da se održi 10. maja na rođendan Vlade Divljana. Koncert je pomeren pandemije korona virusa pomeren za jesen, ali će publika i pratioci ovih muzičara na društvenim mrežama biti u prilici da na drugačiji način obeleže ovaj datum.

U nedelju, 10. maja, biće aktivan link na Jutjub kanalu na kojem će biti emitovan promotivni spot ovog koncerta.

Naslov koncerta aludirana “dobri duh” Vlade Divljana jer je iskorišćen naslov čuvenog hita grupe Idoli u kombinaciji sa stvaraocima ovog jedinstvenog koncertnog programa. 

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima koje vešto ukršta sa muzikom Sergeja Prokofjeva, zajedničkom omiljenom kompozitoru, u aranžmanu urađenom za dva klavira, ovaj klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu.

Ovakav muzički izraz, s jedne strane, postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva, ali i umetničkog izraza Šandorova, a, s druge strane, intrigantan onima koji su rado slušali hitove Divljana.

Povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav, prema muzici Prokofjeva, na jedinstven način razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače je u koncertne prostore zadržavajući, pri tome, svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom.

Spot je snimljen u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, autor je Dušan Stojančević.