BW Infografik

Novogodišnji vatromet sa Kule Beograd

Nova 2023. godina je pred vratima, a naša prestonica će je dočekati u velikom stilu, na senzacionalan način, čime će potvrditi status destinacije svetske klase sa najboljim novogodišnjim proslavama.

U Beogradu na vodi će poslednje decembarske večeri biti upriličen vizuelno-muzički spektakl koji će zadiviti domaće posetioce i inostrane goste.

Odmah nakon grandioznog odbrojavanja poslednjih trenutaka 2022. godine, čak 20 spratova Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji, u ponoć između 31. decembra i 1. januara zasijaće istovremeno, jer će se sa neverovatnih 180 pozicija vatromet vinuti u vazduh i obasjati nebo iznad Save. Osmominutni vatromet, propraćen muzikom specijalno osmišljenom za ovu priliku, biće ispaljen i sa novobeogradske obale reke sa 13 pozicija, u dužini od 1 km, dok će bajkovitu noć u Beogradu na vodi upotpuniti jedinstveni vatropadi sa Starog savskog mosta i Gazele.

Pored pirotehničkog, Beograd očekuje i laserski šou koji će prepričavati. Čak 30 lasera, 32 laserske glave najnovije generacije, 16 bimova velike snage, 40 bimova i 48 led strobova prošaraće nebo nad Beogradom i tako stvoriti preko 10.000 svetlosnih efekata koji će posetiocima okupljenim na Sava Promenadi stvoriti uspomenu za čitav život.

Novogodišnji spektakl svetskih razmera kompanija Belgrade Waterfront organizuje u saradnji sa kompanijom „Fireworks by Grucci“, svetskim liderom u pirotehničkim događajima ovog tipa koji je oborio čak 11 Ginisovih rekorda u oblasti vatrometa.

Pirotehničko-svetlosni performans sa Kule Beograd, novog simbola našeg glavnog grada, u „najluđoj noći“ zaokružiće nastupi najpopularnijih domaćih izvođača. Na platou pored Starog savskog mosta najpre će, sa početkom u 20.30 časova, nastupiti Marko Louis, da bi nakon njega na binu izašla maestralna Jelena Tomašević u 21.30. U Novu godinu će okupljeni na platou ući uz dobro poznate hitove Željka Joksimovića, čiji će nastup trajati od 23 časova do 1 čas iza ponoći.

Ne dopustite da vam drugi prepričavaju novogodišnju magiju pored Save – budite i sami deo najspektakularnijeg dočeka Nove godine u Srbiji!