Ana Curcin RS

Ana Ćurčin i The Changes na Eurosonic Noordeslag 2018!

Ana Ćurčin, posle izuzetno uspešne prethodne godine (kada je nastupila sa svojim pratećim bendom na EXIT festvalu, održala fantastičan solistički koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, bila specijalni gost popularnom američkom bendu Cigarettes After Sex, učestvovala  u prestižnim pozorišnim predstavama – “Svedobro”, ” Ja često sanjam revoluciju” i “Crvena ljubav” u kojima je i bila i akter autor muzike) u novu 2018. ulazi kao predstavnik Srbije na jednom značajnom evropskom festivalu.Naime, na ovogodišnjem ESNS 2018 (Eurosonic Noordeslag), Evropskoj muzičkoj konferenciji i šoukejs festivalu, koji se tradicionalno održava u holandskom Groningenu, jedini predstavnik Srbije će biti Ana Ćurčin sa bendom The Changes.

Uz podršku Radio Beograda, Ana Ćurčin će sa bendom The Changes održati koncert u sklopu šoukejs programa 19. januara 2018. u Groningenu.
Pored Ane Ćurčin i Exit Festival će biti ambasador Srbije, a na ESNS 2018 će biti u potrazi za novim talentima u sklopu programa European Talent Exchange Programme (ETEP)

Šta je ESNS (Eurosonic Noordeslag)?

Eurosonic Noordeslag je prostor za otkrivanje i upoznavanje muzičkih talenata Evrope. Ovaj događaj je poznat u pružanju podrške i plasiranju podršci otkrivanja novih imena na svetskoj muzičkoj sceni. Neki izvođači, danas već dobro poznati,  koji su svirail na ESNS-u su Alma, Ásgeir, Aurora, Dua Lipa, Hozier, HER, Mø, My Baby, Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök.  Eurosonic takođe privlači preko 4000 predstavnika muzičke industrije iz svih segmenata: preko 400 Evropskih festivala, menadžera, agenata, izdavača, lejblova itd. Svake godine na Eurosonic-u se održi preko 350 šoukejsova raspoređenih po Groningenu uz prateći konferencijski program koji obuhvata oko 150 panela i prilika za umrežavanje i saradnje. Eurosonic je takođe domaćin godišnjih sastanaka muzičkih udruženja, prezentacija i susreta koja donose nove saradnje i podržavaju inovacije u muzici, medijima i produkciji.

Ove godine, Eurosonic će se održati od 17-20 Januara 2018. u Groningenu, Holadniji.

Na prošlogodišnjem Festivalu je prisustovalo preko 40300 posetioca među kojima je 4200 međunarodnih delegata, 382 Evropskih muzičkih sastava. Održano je 150 panela, prisustvalo je 37 državnih radio stanica, 104 Evropska Festivala, 465 predstavnika medija i 42 zemlje.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi i koja živi i radi u  Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope.U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”. Ana Ćurčin i  The Changes su  Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini.