par strast ljubav leto momak i devojka

Kako oživeti strast u dugoj vezi

Strast predstavlja osećanje želje i uzbuđenja, a svakodnevnicu nam rasplamsava varnicama. Sa sobom donosi mnoge zanimljive doživljaje, pokreće ljubav i može služiti kao njena manifestacija. Međutim, strast u dugim vezama često nestaje i bledi

Monotone svakodnevne navike po mnogima su glavni krivac za to. Dizanje ruku i prepuštavnje svoje veze bauku dosadne svakodnevice, svakako je jedno od rešenja, ali ujedno i poslednje je što želite da učinite ovim povodom. 

Postoje načini pomoću kojih možete oživeti strast u dugoj vezi, te je tako učiniti zanimljivijom i uzbudljivom. U narednim redovima slede saveti pomoću kojih ćete sigurno uspeti da oživite strast i rasplamsate plamen ljubavi i žudnje. 

Obezbedite sebi i partneru dovoljno prostora

Kada kažemo dovoljno prostora, ne mislimo isključivo na fizički prostor. Mislimo na dovoljno vremena, ali i tog, fizičkog prostora, koji partner može iskoristiti po svojoj želji – bez vas. Možda ovaj savet na prvi pomen surovo zvuči, ali prisetite se toga da je rasplamsalom plamenu neophodan kiseonik. 

Čuveno nedostajanje jedan je od glavnih pokretača strasti, pa dajte vremena i slobode sebi i partneru da se jedno drugog uželite. Odvojenost i dovoljna količina prostora za oba partnera, najbolji su prijatelj strasti u vašoj vezi. 

Strastvene veze uključuju talase bliskosti i talase odvojenosti. Nekada ovo može biti teško, ali verovali ili ne – zapravo služi kao dodavanje ulja na vatru. Konstantno pružajte sebi i partneru dovoljno prostora i tako ćete vezu učiniti strastvenom i uzbudljivom.

Osveženje veze počinje u spavaćoj sobi

Vođenje ljubavi u dugoj vezi takođe zna da se pretvori u dosadnu i monotonu aktivnost, kojoj nedostaje strasti i uzbuđenja. Istovremeno, seksualne aktivnosti predstavljaju jedan od retkih elemenata života koji služe čistom uživanju, pa nema sumnje da su važne iz ovog, ali i mnogih drugih razloga.

Zato je za oživljavanje strasti u dugoj vezi izuzetno bitno obratiti pažnju i na spavaću sobu i sve ono što se dešava ispod pokrivača. Menjanje rutine i uvođenje novih elemenata divno će se postarati za to. 

Najjedostavnije, a istovremeno vrlo efektno, je odabrati atraktivne ženske spavaćice, te tako iznenaditi partnera i rasplamsati strasti u vezi. Sem toga, promena enterijera, odnosno prostora u kome to najčešće činite, ili interesantne poze, takođe će biti divan začin za vaš seksualni život, a sigurno će uzburkati strasti i emocije.

Prioritizujte strast u vašoj vezi

Čest problem u vezama je to što želimo da nam jedna osoba bude sve. Ovo znači da na partnera vremenom počinjemo da gledamo kao na najboljeg prijatelja, poslovnog saradnika, ljubavnika, majstora u kući, a nekad i roditelja. 

Iako ovo mnogima zvuči kao multipraktično rešenje i ideal savršene veze – nije tako. Što više uloga dodeljujemo jednoj osobi, to će razređeniji odnos biti. Ako je vaš cilj da veza bude puna strasti i ljubavi – vreme je da prioritizujete ovo iznad ostalih očekivanja.

Jedna osoba ne može i ne treba da bude sve za vas. Ovo je razlog zbog koga imamo najbolje prijatelje, roditelje, decu i mnoge druge veze u životu. Promena u vezi i oživljavanje strasti može se desiti jednostavnom promenom gledanja na odnos. Počnite da tretirate partnera kao ljubavnika, a ne kao cimera, a rezultate u vidu strastvene ljubavi videćete i osetiti vrlo brzo.

Isprobajte nove stvari zajedno

Da li ste oduvek pričali o tome kako biste oboje voleli da naučite da kuvate vrhunski, da obiđete celu Srbiju, ili možda putujete nekom drugom zemljom? Možda ste pričali o tome kako biste voleli da počnete da trenirate ili ste planirali da napravite tradiciju zajedničkih filmskih večeri? Sada je pravi trenutak za to. 

Dovoljno je da zajedno upišete zanimljiv kurs, počnete da gledate aranžmane za putovanja ili jednostavno iskokate kokice i organizujete filmske maratone i osvežićete strast u svojoj vezi. Zajedničko pronalaženje interesovanja i doživljavanje novih iskustava poslužiće kao sjajan beg od monotonije. 

Uz ove savete, sigurni smo da će vaša duga veza dobiti potpuno drugačiji tok, a da će plamen strasti sve više ogrejavati odnos koji ste dugo gradili. Ne zaboravite da uživate jedno u drugom, i pričinjavate mala, slatka zadovoljstva. Održavajte strast i svaki trenutak sa partnerom biće nezaboravan i jedinstven.