01g

Besplatni video tutorijali: Stok fotografija! Titlovano i prevedeno na znakovni jezik

Ostani kod kuće, edukuj se i zaradi novac onlajn! 

Tokom izolacije, dok smo mahom upućeni na internet sadržaje, pravi je trenutak da ulažemo vreme provedeno pred ekranima u svoje znanje. Mogućnosti su ogromne, kao i načini! Štaviše, zahvaljujući mreži, i u ovo vreme globalne krize, možete pronaći ni manje ni više nego novi posao!

Među dostupnim opcijama su i veoma kreativni poslovi, koji bi zasigurno trebalo da donose zadovoljavajući profit, sa malo ili bez ulaganja. Pregršt je usluga koje se, bez korišćenja čula sluha, mogu pružati onlajn, a da to verovatno niste posmatrali na taj način.

Brojni video tutorijali već odavno postoje. Neki su oduvek besplatni, dok su drugi to postali, kao znak podrške zajednici, njihovih autora, u vreme pandemije virusa korona. Verujemo da ste i sami naišli na razne preporuke, ali, danas, mi vam na polju edukacije i poslovanja, predstavljamo nešto sasvim novo i drugačije.

02g

Video sadržaj za osobe oštećene sluhom

Šta je sve to čime može da se bavi neko, a da mu tokom rada nije potreban zvuk?Jedan od zaključaka bi bio da je to bavljenje fotografijom! Istančano vizuelno čulo je prednost! Stoga, čak i ako se u to uspustite amaterski, ovaj vizuelni zanat može da vam obezbedi zaradu. Da li ste to znali?

Mnogi danas uživaju u aplikacijama, kao što je, recimo, Instagram, kreirajući i postavljajući lepe fotografije, neznajući da bi neko za njihove radove želeo da plati!

Za prodaju fotografija postoje mnoge, takozvane, “stok” platforme na kojima, uz neophodnu registraciju i praćenje određenih instrukcija, možete plasirati svoje foto-radove koje ljudi ili firme iz celog sveta mogu da kupuju od vas! 

Na ovu temu već postoje nebrojeni tutorijali i predavanja. Međutim, osim pisanih sadržaja, svi audio-vizuelni materijali, koji nemaju titl ili interpretaciju na znakovni jezik, nisu od koristi za ljude oštećene sluhom – nagluve.

Zato, ako ne znate koje su to platforme i nemate predstavu kako one funkcionišu, a hteli biste neko to da vam objasni, onda je ovaj besplatni tutorijal pravi izbor za vas. Titlovan je i preveden na znakovni jezik! I to ne na jedan, već na sedam različitih, čineći učenje dostupno svima koji žive u zemljama regiona i okolnih država.

Tim „Art mreže“, uz pomoć partnerskih organizacija iz šest zemalja (Albanija, Bosna, Bugarska, Crna Gora, Rumunija i Turska), snimio je tutorijal na temu stok fotografije, koji je preveden na svih sedam znakovnih jezika.

Svi tutorijali se nalaze na sajtu: https://usetutorial.com/ na kojem je i više informacija o samom projektu, dok srpsku verziju možete naći direktno klikom na link: https://usetutorial.com/rs.html.

Internacionalni projekat „Realize with your eyes“ sproveden u okviru Erasmus+ programa podržan od strane Evropske komisije vezan je pre svega za edukaciju mladih osoba sa oštećenjem sluha o tome kako da baveći se fotografijom zarade novac preko interneta.

Sve je spremno za vas, a ono što je dovoljno da učinite u ovom trenutku jeste da budete odlučni da započnete, a zatim istrajni u procesu, dok se ne uhodate.

Uostalom, čime god da se bavite, neophodno je zalagati se, a svako zalaganje mora da urodi plodom!

Udruženje „Art mreža“ sa sedištem u Novom Sadu, već deset godina sprovodi različite projekte za mlade koji su na temu umetnosti, kulture, edukacije i samozaposlenja.