Ludezene2

Lude žene uz podršku Gimpa na jesenjoj turneji

Lude žene uskoro kreću na serijal koncerata u gradovima Srbije, a na većini nastupa društvo će im praviti britansko-srpski sastav Gimp. Povod turneje su nova izdanja oba benda.

Turneja počinje 18. oktobra u Arilju (club Haustor) i 19. oktobra Užicu (velika sala Gradskog kulturnog centra), i nastavlja se 23. 10. u kragujevačkom clubu Twist, a zajednički nastupi završavaju se 2. novembra u klubu Akademije 28. u Beogradu, uz mogućnost dopune liste gradova. Lude žene koncertnu promociju održaće i 9. novembra u klubu CRYM u Kosovskoj Mitrovici, a uskoro će biti otkrivena imena i drugih gradova u kojima će ljubitelji kvalitetnog rock zvuka imati prilike da na delu vide i čuju šestorku iz Užica, uz veliku verovatnoću da će krenuti i put regiona.

Užičani Lude žene predstaviće veoma uspešan album „Armija lavova“ sa koga je nekoliko singlova zauzelo ili još uvek zauzimaju visoke pozicije na većini relevantnih top listi u Srbiji i regionu. Pomenuto izdanje drugo je po redu na diskografskoj listi grupe čije je delovanje započeto pre više od dvadeset godina, a posle perioda hibernacije nastavljeno krajem prve dekade dvehiljaditih. „Armija lavova“ može se besplatno preuzeti odavde (http://bit.ly/103QsaH), a na predstojećim nastupima svi koji žele moći će da nabave i CD izdanje.

„Na turneju krećemo sa našim prijateljima iz englesko-srpskog sastava Gimp, s tim što ćemo neke koncerte, iz objektivnih razloga, održati sami. U toku su pregovori za nastupe u još nekim gradovima, pa ćemo videti šta će biti. Gde god nas pozovu ili se sami pozovemo, mi ćemo doći.“, kratko se oglasio u susret nadolazećih nastupa Duško Cicvarić iz Ludih žena.

Grupa Gimp, predvođena britanskim rock and roll nomadom po imenu Garry Burgman, serviraće numere sa prvog albuma „El Cajon to Kalenić“, ali i sa nadolazećeg novog čiji je izlazak najavljen za drugu polovinu novembra, a sa koga je plasiran prvi singl “Question Everything”. Uz Garry-a na ovoj turneji sviraće poznati beogradski muzičari: Igor Bulatović za bubnjevima, basista Aleksandar Šišić i Radovan Cicvarić, inače gitarista Ludih žena.

„Zaista se radujem dolasku i koncertima u Srbiji. Uvek je lepo videti stare prijatelje i upoznati nove. Jedva čekam da zasviramo, a posebno sam srećan što ću ponovo uživati slušajući Lude žene uživo“, nije krio zadovoljstvo Garry Burgman.