Screen Shot 2016 12 22 at 13.50.56

Novogodišnji koncert u Etnografskom muzeju

Novogodišnji koncert Edukativnog centra Balkan Culture Heritage (Balkansko kulturno nasleđe) održće se u petak 23. decembra od 18:30 časova u Etnografskom muzeju u Beogradu. Na koncertu će se predstaviti polaznici radionica: Muzika kroz igru, Tradicionalno pevanje, Udaraljke, Klavir i Gitara. Učestvuju deca od tri do osam godina, mladi i odrasli.

Najmlađi učesnici izvodiće kompozicije za decu, dečije pesmice i tapšalice. Polaznici etno kursa pevaće neke od najstarijih tradicionalnih pesama i stilova pevanja sa ovih područja. Na programu će biti numere iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Publika će moći da čuje pesme ”na bas”, ”na glas”, ”kantalice”, groktalice” i druge karakteristične vokalne oblike, od kojih se neki nalaze na Nacionalnoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije i listi UNESCO-a.

Polaznici Centra Balkan Culture Heritage su do sada imali brojne nastupe u zemlji i inostranstvu: Todo Mundo festival, Festival Svet muzike, Majske muzičke svečanosti u Bijeljini, Festival etnološkog filma i dr. Osojene nagrade: ”Zlatna sirena” – specijalna nagrada (Beograd, 2012),  ”Majske muzičke svečanosti” – specijalna nagrada za očuvanje kulture (Bijaljina, 2013), ”Zlatni opanak” – prva nagrada za solostu i duet, druga nagrada za grupu (Valjevo, 2014).

Ulaz na koncert je besplatan.