11. okt.

Četvrta sezona ciklusa koncerata KOLARAC TVOJ SVET MUZIKE

Četvrta sezona ciklusa koncerata KOLARAC TVOJ SVET MUZIKE, koju Centar za muziku Kolarčeve zadužbine organizuje u saradnji sa MTS-om, počinje 11. oktobra nastupom pijaniste Siprijana Kacarisa sa Kiparskim simfonijskim orkestrom. Ova sezona je planirana da, u okviru proslave 140 godina od osnivanja Kolarčeve zadužbine, beogradskoj publici predstavi zanimljive programe, interesantne umetnike i probranu koncertnu seriju koja obuhvata čak sedam koncerata. Prodaja ulaznica za koncert Siprijana Kacarisa počinje 10. septembra po ceni od 1.600 i 1.800 dinara.

Kiparski simfonijski orkestar
Solista: Siprijan Kacaris (Cyprien Katsaris), klavir
Dirigent: Jens Georg Bahman (Jens Georg Bachmann)
Program:
T. Stilijanu – Zelena linija
L. van Betoven – Koncert za klavir i orkestar br.3, op 37
F. Mendelson – Simfonija br 1, op.11

SIPRIJAN KACARIS, francusko-kiparski pijanista i kompozitor, rođen je u Marseju. Dobitnik je nagrade na takmičenju mladih interpretatora Rostrum-Unesco (Bratislava), prve nagrade na međunarodnom takmičenju u Cziffri (Versailles), međunarodne nagrade na takmičenju Kraljice Elizabete u Belgiji.

Njegova karijera uključuje nastupe sa najvećim orkestrima kao što su Berlinska filharmonija, Štackapela Drezden, Gevandhaus Lajpcih, Klivlend orkestar, Filadelfija orkestar, Koncertgebau iz Amsterdama, Filharmonija iz Londona, Moskovska filharmonija, Pekingški simfonijski orkestar i mnogi drugi. Sarađivao je sa svetski poznatim dirigentima kao što su Bernštajn, Mazur, Čung, Mariner, Retl, Rostropovič, Ditua, Dohnanji, Ormandi.