fbpx

JEDINSTVENI SOUL U STAROM BITEFU– MANIVI

Manivi, bend podstaknut kantautorstvom Ivane Vukmirović, nastupiće u petak, 1. decembra u 22h u klubu SOUL Society stari Bitef predstavljajući jedinstveni soulful zvuk, kreiran od strane vrhunskog benda i autorske muzike ove mlade umetnice.

Kao najveće bogatstvo koje čovek može da poseduje (Mani), Ivana oko sebe okuplja najvrsnije muzičare sa kojima se muzički poigrava oko soul-a, alternativnog popa, mile elektronike i fuzije drugih žanrova:

Dragan Ćalina, profesor na FMU i pijanista školovan u Holandiji (klavir), Peđa Milutinović (bubanj) najvrsniji bubnjar u regionu, član Vasil Hadžimanov benda, Dejan Antović, jedan od najtraženijih basista na domaćoj sceni, član benda Slobodana Trkulje (bas).

Album MANIVI izdat je prošle godine i samim tim što je u celni odsviran uživo, njegova sudbina je da se što češće nalazi na bini i oživljava 9 numera, 9 priča na engleskom jeziku o predanosti, odmerenosti, prepuštenosti ljubavi, pomirenju i balansu.

,,Album oslikava jedan period mog života i predstavlja osobu koja sam bila tada. To više naravno nije isto, tako da će drugi album biti mnogo drugačiji. Konstantno se menjam. I zahvalna sam što je tako. Jer kao što rekoh, niko nije ista osoba kao što je bio prošle godine, zašto bi onda pisao istu muziku?’’ – kaže Ivana, objašnjavajući svoje stvaralaštvo i muzičku evoluciju.

Pored autorskog materijala, Ivanin bend će na repertoaru imati i numere Hiatus Kaiyote, D’Angelo i Roberta Glaspera.

Ivana potiče iz porodice sa bogatim muzičkim nasleđem, ceo život se bavila muzikom pa je sasvim prirodno da je ona postala njena profesija. Završila je studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu,  odsek džez pevanje. Pored džeza, bavi se i drugim vrstama muzike među kojima su pop, soul, elektronska muzika, world music kao i fuzije navedenih žanrova. Ističe da su nezaobilazan uticaj na njeno stvaralaštvo imali muzičari poput Stevie Wonder, Prince, Coltrane, Wayne Shorter, Jonni Mitchel, Ella, Erykah Badu, Lauryn Hill, Steely Dan, Marvin Gaye… i još mnogo imena.

 

 

More Stories
Ove nedelje u BitefArtCafe-u