rock svirke festival 2015

Rock Svirke Festival 2015

U petak, 11. decembra sa početkom u 20h, muzički portal, izdavačka kuća i koncertna agencija RockSvirke održaće jednodnevni festival u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) gde će predstaviti svoj izbor mladih bendova iz regiona: Jam Ritual (Varaždin), And The Kid (Zagreb), Nord (Rijeka), Uvertira (Novi Sad) i Wolfram (Novi Sad).

Uz uslov da su 2015. godine objavili svoje debi albume, ovi bendovi su se odlično pokazali publici ubrzo nakon svog nastanka, najpre svojom energijom na nastupima, pobedom na nekim od većih takmičenjima i, svakako, svojom izuzetno kvalitetnom muzikom.

Wolfram je bend iz Novog Sada koji je nastao 2011. godine, dok su u maju 2015. izdali svoj dugo očekivani debi album Music Of the Heathen. Sa po jednim zvaničnim albumom po članu benda iz prethodnih projekata i sa stvaralačkim iskustvom koje doseže 10 godina po članu benda, njihova muzika postaje beskompromisan spoj melodije, snažnih gitarskih rifova i elektronike.

Uvertira je bend koji čine četiri momka, nastao novembra 2007. u Novom Sadu. Predstavljaju se kao “skupina pokušaja da stvore nešto što ne mari za granice i ostale nebitne razlike koje čine razdaljinu između ljudi”, te veliku važnost pripisuju živim nastupima, “kao najiskrenijem načinu komunikacije kroz muziku”… Muzika koja nije ograničena na žanr ili stil.

And The Kid je indie/rok/alternativni četvoročlani bend iz Zagreba, nastao decembra 2010. godine. Njihova muzika je o svetu, bio taj svet dobar ili loš.

Jam Ritual je četvoročlani bend iz Varaždina, nastao 2009. godine. Uprkos različitim muzičkim uticajima pod kojim su bili članovi, bend ima čvrsto definisan zvuk koji se najbolje može opisati kao rok bluz. Godine 2012. su objavili svoj prvi singl, zatim kasnije još dve pesme dok nisu snimili album “Greasebucket” koji sadrži originalne pesme i koji su objavili 2015. godine. Do sada su imali brojne nastupe od kojih je dobar deo na domaćim i stranim festivalima uz značajna imena.

Nord je petorka iz Rijeke koja se oformila krajem 2013. godine, da bi već u svom četvrtom nastupu uspeli odneti pobedu na ovogodišnjem JelenDemo Festu! U konkurenciji od čak 460 bendova iz celog regiona pobedili su u finalu te uz to odneli i nagradu za najboljeg basistu festivala. Grupa je sačinjena je od vrlo šarene te redom iskusne ekipe riječkih muzičara, a uticaji koji ih inspirišu su jednako šareni, pa su kao muzičke uzore koji ih vode u stvaranju spomenuli David Bowiea i Pink Floyd, preko Faith No More i Tool, pa sve do Depeche Mode i QOTSA. U studiju su od leta 2014., gde pripremaju prvi album sa kojeg su objavili svoj prvi singl “Play Restart”.

Ulaznice u prodaji preko servisa Eventim, Gigstix, DD Tickets, Felix i Žila Shop-a po ceni od 300 dinara.

Napomena: Svako ko se na ulazu pojavi sa ulaznicom za koncert benda Repetitor ili sa nekom od ulaznica u organizaciji Rock Svirke u proteklih par godina, moći će da kupi ulaznicu sa 50% popusta.