fbpx

Treća Pop-up knjižara

14 – 31. mart, KCB

 

Kulturni centar Beograda po treći put predstavlja jedinstveni knjižarsko-kulturni projekat – Pop up knjižaru, na kojoj vas očekuje popust na sve knjige poezije, a povod za to je Svetski dan poezije koji se u KCB-u obeležava od 20. do 22. marta.

Pop-up knjižaru osmislila je izdavačka kuća Geopoetika, uz podršku KCB-a, okupivši neke od najuglednijih izdavača koji svojim dugogodišnjim radom doprinose održavanju visokog nivoa u izdavaštvu i kulturi uopšte, a nemaju sopstvene knjižare. Treća Pop – up knjižara biće održana od 14. do 31. marta u KCB-u.

Prostor knjižare dele: Arhipelag, Clio, Geopoetika, Gradac, Paideia, Odiseja, Lom, Rende, Akademska knjiga, Red Box i Zlatno runo. U knjižari će biti izložena i izdanja Kulturnog centra Beograda, koje je naša kuća nasledila od prethodne dugogodišnje knjižare koja je radila u ovim prostorima (izdanja različitih izdavača), kao i nova i starija izdanja KCB-a.

Knjižara je osmišljena po ugledu na takozvane pop-up prodavnice i restorane koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda zatvaraju, da bi kasnije “iskrsle” na istom ili sasvim drugom mestu. Ovako osmišljena knjižara ima pre svega kulturnu misiju, pa će tako treća Pop up knjižara davati popust na sve knjige poezije, podržavajući Svetski dan poezije koji se u KCB-u obeležava od 20. do 22. marta.

More Stories
Ideje za pametno septembarsko smucanje
Ideje za pametno septembarsko smucanje