20130619 IMG 2938
Zombijana - Beograd

Zombijana crta twitter u Beogradu

Izložba mlade dizajnerke Andrijane Vešović, poznatije kao Zombijana, otvorena je sinoć, 20. juna u UK Parobrod. Zombijanini ilustrovani “tvitovi”, izuzetne onlajn popularnosti, privukli su veliko interesovanje Beograđana.

Beogradska izložba je i prvo samostalno izlaganje ilustracija dizajnerke Andrijane Vešović – Zombijane. Nakon velikog uspeha u onlajn galeriji, talentovana umetnica je prikazala oko 50 nacrtanih “tvitova” i na tradicionalan način, u galerijskom prostoru UK Parobroda.

Zombijana crta twitter
Zombijana crta twitter

“Definitivno je drugačiji osećaj i bolji, zato što u onlajn galeriji ne vidim ljude, a ovako imam interakciju sa njima. Totalno je drugačije, lepše i divnije… Sve te ljude, koje sam nacrtala, sada i vidim.” – povodom prve samostalne izložbe, rekla je Andrijana Vešović.

Radovi, koji ilustruju duhoivte “tvitove”, izloženi su u digitalnim i tradicionalnim ramovima, ali i kao posteri. Većinom su crno-beli, dok su tu i oni u koloru. Prema rečima autorke, to su crtački najbolji “tvitovi” i oni koji su najbolje prošli kod publike.

Zombijana nije mogla da nam da odgovor koji je njen omiljeni “tvit”, jer kako ona kaže, to je najteže pitanje na svetu. Verujemo da ni njenim fanovima nije lako da se odluče i izaberu jedan u mnoštvu fantastičnih radova.

Njena onlajn galerija na Fejsbuku ima oko 27 000 fanova, a na Twitteru je prati 6 000 ljudi.

Na otvaranju - UK Parobrod
Na otvaranju – UK Parobrod

Ukoliko posetite izložbu Andrijane Vešović  u UK Parabrodu, koja traje do 28. juna, moći ćete da kupite majicu ili torbu sa Zombijaninim ilustracijama.

Nakon Beograda, izložba se seli u Zrenjanin, Novi Sad, Pančevo, i Inđiju.