fbpx

Velika izložba Tvoj čarobni svet

Velika interaktivna putujuća izložba „Tvoj čarobni svet’’ dolazi u Beograd, u Galeriju Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8, u kojoj će biti izložena od 10. do 24. septembra.

Otvaranje izložbe i početak radionica je u utorak, 10. septembra, od 11 časova. Umetničke radionice održavaće se  do 24. septembra, radnim danima od 11 do 15 časova.

Dečji kulturni centar Beograd i Gete Institut Beograd osmislili su za decu osnovnoškolskog uzrasta mnogobrojne radionice iz oblasti likovne i primenjene umetnosti, bajkovite igre i takmičenja.

U propratnim aktivnostima izložbe učestvovaće preko 1000 dece, koja će imati priliku da u sedam umetničkih radionica izrađuje kostime i figure iz bajki i pravi likove, priče i predele iz bajki u različitim tehnikama (strip, karikatura, animirani film, glina, likovne tehnike).

Pored mnogobrojnih umetnika, sa decom će raditi studenti Filološkog fakulteta – odsek nemački jezik i likovni pedagozi Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Ovim projektom Dečji kulturni centar Beograd i Gete Institut Beograd potvdili su još jednom važnost negovanja međunarodne kulturne saradnje i unapređenja kreativnog učenja stranih jezika i različitih kultura.