USKRS U VANREDNIM OKOLNOSTIMA

„MOJA ČUVARKUĆA” umetnički konkurs za decu!

#kreativnadecazabakeideke

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Uskrsu, Dečji kulturni centar Beograd osmislio je način kako da podstakne mališane da svojom maštom i kreativnošću obraduju bake i deke sa kojima neće biti u mogućnosti da provedu ovaj praznik zbog pandemije korona virusa. 

Ova izuzetno teška društvena situacija onemogućila nas je da Uskršnje praznike provedemo onako kako bismo želeli i kako smo navikli, okruženi svojim najmilijima svih generacija, u dobrom raspoloženju i uz delјenje lepih želјa i uskršnjih poklona kao znakova lјubavi i pažnje. Međutim, koliko god situacija bila neobična i teška, svako od nas treba da da svoj doprinos u pobedi nad pandemijom tako što će se pridržavati svih propisanih zdravstvenih mera, ali i tako što će održati svoj duh i sačuvati privid normalnog života u onim aspektima u kojima je to moguće.

DKCB

Uskrs u vanrednim okolnostima podrazumeva obeležavanje ovog hrišćanskog praznika bez tradicionalnog okuplјanja sa familijom i prijatelјima, ali to ne znači da ne možemo da obradujemo svoje bake i deke, rodbinu i prijatelјe kreativno oslikanim uskršnjim jajetom, koje im možemo pokloniti kad se završi vanredno stanje.

Do tada, fotografiju oslikanog uskršnjeg jajeta možemo poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs ili na Fejsbuk grupu Kreativna deca za bake i deke (#kreativnadecazabakeideke). 

Nakon završetka vanrednog stanja, Dečji kulturni centar Beograd prirediće izložbu pristiglih fotografija pod nazivom „Moja čuvarkuća“ u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8. 

Autori najbolјih radova, po oceni žirija, biće nagrađeni knjigama i diskovima iz produkcije Dečjeg kulturnog centra Beograd. 

Konkurs je namenjen deci i mladima, uzrasta od 3 do 18 godina, u zemlјi i dijaspori.

HRISTOS VASKRSE!