samsung 1557289 1280
foto: pixabay.com

Jedinstven ključ za bezbroj brava

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Jedan od najčešćih problema savremenog čoveka jeste pamćenje različitih lozinki za pristup pametnim uređajima. Šifre su neophodne, dopadalo se vama to ili ne, ali ako spadate u onu grupu ljudi, koja često zaboravlja šifre ili gubi ključeve, stiže simpatično i pametno rešenje.

Ako ste ikada želeli da imate jedan ključ, koji otvara sva vrata, iznenadićete se kada budete saznali da tako nešto slično postoji. Privezak za ključeve ili bluetooth narukvica everykey je idealno rešenje za sve one koji ne želi da gube vreme i pamte brojke, imena i slova. Ove napravice su kreirane sa zadatkom da u svojoj memoriji skladište i pamte umesto vas lozinke za telefone, tablete, računare. Ukratko, svi sistemi sa digitalnom kontrolom pristupa postaju mala maca, kada na scenu nastupi everykey.

Everykey funkcioniše tako što se njegovo korisnik približi određenom uređaju, u svojoj memoriji prečešlja unešenu šifru i automatski otključa telefon ili drugo. Isti uređaj će se automatski zaključati, kada se korisnik udalji od njega. Svi podaci koji se nalaze u narukvicu ili privesku su zaštićeni AES 128-bitnom enkripcijom, nešto poput strogo poverljivih vojničkih dokumenata. Na taj način je privatnost korisnika potpuno bezbedna.

Ovo simpatični i praktično zadovoljstvo je dostupno za oko petnaest dolara. Da li vam se dopada njegova namena?