710 reveal
Msu BB

Kraj sedmodnevnog otvaranja izložbe „Sekvence“ u Muzeju savremene umetnosti

Otvaranje izložbe „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“ u renoviranoj zgradi Muzeja traje sedam dana, 24 sata dnevno, do petka 27. oktobra u 10 časova, kada Muzej prelazi na redovno radno vreme, od 10 do 18 časova, svakog dana osim utorkom.

U saradnji sa Beogradskom filharmonijom Muzej savremene umetnosti sprema performans u četvrtak 26. oktobra sa početkom u 18 časova. Za kraj sedmodnevnog otvaranja Muzeja, 45 muzičara Beogradske filharmonije predvođeni šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvešće jedno od najpopularnijih dela klasične muzike koje je u vremenu nastanka predstavljalo veliku avangardu.

Ansambli Beogradske filharmonije su do sada imali dva nastupa u Muzeju savremene umetnosti tokom kojih su predstavili različite muzičke stilove XX veka. Uz čuvenog HK Grubera, jednog od najtraženijih austrijskih kompozitora, izveli su delove njegovog kultnog „Frankenštajna !!“ i sa sjajnom Branislavom Podrumac, sopranom u ulozi recitatora, numere iz Voltonove „Fasade“.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

U saradnji sa Beogradski festivalom igre u Muzeju su organizovani i nastupi igrača kompanije Dresden Frankfurt Dance, kao i nastupi baletskih igrača iz Srbije u postavkama autora koreografa Jakopa Godanija. U četvrtak, poslednjeg dana programa „7×24“, od 14.30 do 16.30, na prvom nivou izložbenog prostora Muzeja, nastupiće baletski igrači iz Srbije.

Za prvih pet dana od otvaranja izložbu „Sekvence“ je obišlo 25.000 posetilaca.