fbpx

Tri nagrade za “Spomenik Majklu Džeksonu”

Tokom ovog vikenda, film “Spomenik Majklu Džeksonu” osvojio je tri nagrade na dva svetska filmska festivala.

Ostvarenje scenariste i reditelja Darka Lungulova nagrađeno je u Americi na Internacionalnom festivalu u Nešvilu glavnom nagradom žirija (Grand Jury Prize) a glumac Boris Milivojević dobio je Nagradu za najbolju mušku ulogu. Tim povodom Milivojević je izjavio: “Drago mi je da film  komunicara sa svima, da nije lokalan. Od početka sam verovao u ovaj film i izuzetno sam počastvovan što sam dobio nagradu na festival u Nešvilu.” Nagradu za glavnu žensku ulogu na ovom festivalu dobila je legendarna Džeraldina Čaplin za film “Peščani dolari” (Sand Dollars).

U petak uveče (24.04), film je dobio glavnu nagradu na festivalu istočno i srednje evropskog filma A l’Est du Nouveau u Ruanu u Francuskoj. Reditelj Darko Lungulov kaže:  “Nove tri nagrade na festivalima u Americi i Francuskoj su mi dragoceno priznanje. Srećan sam što film uspešno nastavlja svoj festivalski život ove godine i nalazi publiku širom sveta. Već u utorak, 28 aprila, film i ja bićemo na Newport Beach festivalu u Kaliforniji.”

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” će u ponedelja 27. aprila biti prikazan i na festivalu Go East u Visbadenu u Nemačkoj u okviru programa “Highlights”.