ID 10076488

Omiljenom muzikom do zdravog srca

Pored toga što nas istog trena pokreće, razveseljuje i tera da pravimo neobične i privlačne pokrete, muzika definitivno ima pozitivne efekte na naše srce. Otkrijte zbog čega je muzika koju volimo da slušamo, savršeni čuvar srca.

Prema istraživanjima koja su sprovedena u Austriji, utvrđeno je da slušanje muzike ima pozitivnog učinka na ljudsko srce i da u kombinaciji sa telesnim vežbama ima još bolji efekat.

Studija je obuhvatila tri grupe učesnika, u kojoj je prva grupa izložena fitnes treningu, druga grupa je uz trening pola sata slušala omiljenu muziku, a treća grupa je uživala samo u muzici. Kada su kardiolozi uporedili rezultate posle tri nedelje, otkriveno je da je grupa koja je radila vežbe uz omiljenu muziku imala najbolje rezultate.

Telesni kapacitet druge grupe se poboljšao za čitavih trideset devet posto, što je stavilo ispred svih ostalih grupa.

Muzikoterapija se pokazala veoma uspešnom, jer pomaže svima onima koji imaju kardiovaskularne probleme, da se što bolje oporave.

Slušanje muzike uz redovne vežbe, pomaže da se pojedinci relaksiraju i svedu stres na najmanju moguću meru.

Redovno slušanje muzike uz kombinaciju telesnih vežbi znači brinuti o svom zdravlju i čuvati svoje srce, plus uživanje uz omiljene note.

foto:freedigitalphotos.net