dessert 3347905 1920

Neodoljivi kolač za jesenje popodne

Ostalo je još svega nekoliko toplih dana za uživanje u prirodi, prema prognozama meterologa. Nemojte da očajavate i kada nastupe hladniji dani jer tada je idealno vreme za boravak u toplim domovima sa bliskim ljudima i uvek zanimljivim temama. Imamo sjajnu ideju šta biste mogli da ponudite svojim prijateljima uz kafu ili čaj – neodoljivi kolač sa jabukama i lešnicima!

Ovaj neodoljivi kolač je zabavno da se pravi jer ne zahteva puno vremena a ukus mu je izuzetno prijatan, sočan i „daj još“. Bukvalno možete da ga pripremite sat vremena pre nego što vam društvance pokuca na vrata.

Sastojke koje morate da imate u svojoj kuhinji ili špajizu jesu:

3 jaja, 15 kašika griza, 4 kašike mlevene plazme, tri kašika džema od kajsija ili šljiva (šta vam se nađe u tom trenutku u frižideru), 100 gr sirovih seckanih lešnika, prašak za pecivo i pet srednjih jabuka.

Najpre se umute jaja penasto i redom se dodaje griz, mlevena plazma, džem, seckani lešnik, prašak za pecivo i sve se lepo umeša. Jabuke je potrebno da se izrendaju i nakon toga se dodaju već umešanoj smesi. Sve zajedno sjediniti i izručiti u pek papir i staviti u rernu. Peče se nakih pola sata, zavisno od toga kako vaša rerna greje. Za to vreme, istopite 200 gr. čokolade za kuvanje i preliti preko pečenog kolača. Kada se čokolada stegne i pre nego što čujete korake u hodniku, koji se približavaju vašim vratima, preko čokolade dodajte sušene brusnice i ukrsne mrvice za kolače!

Mi smo ovaj kolač spremali prošlog vikenda a čini  mi se da će da nam se smeši sa tacne i ovog vikenda koji nam ide u susret.

foto: pixabay.com