krugovi nagradjeni u berlinu 111

Krugovi nagrađeni u Berlinu!

Evropska premijera na Festivalu u Berlinu

Film nije oduševio samo publiku već je i odlikovan od strane Ekumenskog žirija u kategoriji filmova iz programa Forum na 63. Festivalu u Berlinu. Kako je žiri obrazložio, film “Krugovi” nagrađen je “zbog svoje upečatljive prezentacije ljudske sposobnosti da prevlada naizgled nepobedive predrasude i pomirenjem zaleči rane.” – saopštio je distributer Tuck.

Evropska premijera filma “Krugovi” bila je bila je održana 11. februara, u okviru Festivala u Berlinu. U prepunoj sali publika je oduševljeno pozdravila ekipu filma, predvođenu rediteljem, Srdanom Golubovićem i glumcima, Nebojšom Glogovcem i Hristinom Popović.

Domaća premijera filma “Krugovi” biće odžana 23. februara u Sava Centru u okviru FESTA, dok će na redovnom bioskopskom repertoaru film biti od 25. februara. Na premijeri u Beogradu glumačkoj ekipi pridružiće se i Leon Lučev, koji u filmu tumači ulogu Harisa, čoveka koji je preživeo zahvaljujući junaku koji se žrtvovao za njega.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Novi film Srdana Golubović doživeo je i veliki uspeh na festivalu Sundance, kada je osvojio nagradu Special prize of the Jury.