kristijan

Najbolji filmovi Kristijana Bejla

I dok se talentovani gospodin Bejl ovih dana “lomi” oko toga da li da prihvati ulogu u nastavku priče o najpoznatijem šiš-mišu Betmenu, mi svakako u ovim toplim danima možemo da se smestimo u udobne fotelje sa čašom limunade ili oranžade u ruci i uživamo u njegovim najboljim filmovima.

Američki psiho

Sjajan film koji vas drži za mesta do poslednje scene. Bejl se odlično snašao u ulozi bogatog Njujorčanina, koji vešto krije svoj psihopatski ego od svojih prijatelja, kolega pa čak i žene koju voli. Nelogične fantazije ga dovode do ludila. Uverite se i sami, ako niste gledali Američkog psiha.

Svi filmovi o Betmenu (ukupno tri)

Kristijan Bejl se do sada ostvario u ulozi Betmena čak tri puta, a njegovi verni obožavaoci željno iščekuju njegov potvrdan odgovor za novi nastavak “Liga pravde”. Odličan i talentovan, možda najbolji Betmen do sada, Kristijan Bejl je verno prikazao čoveka sa krilima kako se bori protiv zla za dobrobit čovečanstva. A i zgodan je u kostimu.

Ekvilibrijum

Ovaj naučno-fantastičan triler prati priču Džona Prestona, poznatog kao Sveštenik. Ovaj sveštenik i ratnik ima zadatak da ukloni sve pojedince koji pokazuju osećanja koja su ustavom zabranjena. Građani su primorani da uzimaju dnevne doze u obliku inekcije kako bi potisnuli osećanja, međutim sam Sveštenik zaboravlja da uzme određenu dozu…

Prestiž

Mađioničari koji izvode svoje tačke i zadivljuju publiku. Snimljen po romanu Kristofera Prista, film je podeljen na tri priče: “Zavet”, “Preokret” i “Prestiž”. Priča filma prati protivničke iluzioniste koji nastupaju u Londonu, a jedan od njih je Kristijan Bejl koji savršeno razume magiju. Pored Bejla, u filmu se mogu videti poznata lica poput Hju Džekmena, Skarlet Johanson, Dejvid Bovija…

foto: Youtube screenshot