KIDIKEM 2024 Vizual

Pošaljite video na KIDIKEM

Dečji kulturni centtar Beograd raspisao je konkurs za deveti po redu Festival dečjeg video klipa KIDIKEM, u kojem se pozivaju deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina da učestvuju sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima).

Film treba da traje do tri minuta i može biti snimljen mobilnim telefonom, kamerom ili fotoaparatom. Rok za prijavu na konkurs je 12. februar, a projekcija nagrađenih filmova i dodela nagrada biće održana 9. marta u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8.

,,Tema ovogodišnjeg festivala je HOKUS FOKUS! Stvorite čaroliju i magiju pokretnih slika pomoću video klipa! Prikažite vaš svet fantazije i magije! Koncentrišite se na objekat vašeg snimanja, udahnite duboko i izgovorite čarobne reči: „Hokus fokus preparandus”! Dopustite da i vama pobegne zec iz šešira samo da biste mogli da ga pratite do zečje rupe! Posle sve ide samo od sebe. A ako ne verujete da je zec u šeširu, onda ništa, sve je uzalud, zato što ste već odrasli!” – poručila je budućim učesnicima Marija Milanović Lazarevski, urednica festivala.

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. 

Autore najbolje plasiranih video klipova očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su Gran-pri festivala – ZLATNI KADAR, pet Specijalnih nagrada (za najbolju režiju/scenario/montažu/glumu/animaciju) i medalja za najgledaniji video klip na Youtube kanalu DKCB. Među nagradama je i ciklus Radionica video produkcije Edukativnog centra Fibonacci i Logiscool internacionalne škole digitalnih veština i programiranja na kojima će, pored teorijskih i praktičnih vežbi snimanja, montaže i postprodukcije, nagrađeni učiti o bezbednosti na internetu, te imati priliku da steknu uvid u osnovne koncepte programiranja.

PROPOZICIJE FESTIVALA su na sajtu www.dkcb.rs

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem mejla na kidikem@dkcb.rs