BIOSKOP NA VODI u BORCI

Bioskop na vodi: Dečji filmski vikend u Borči

Tradicionalna manifestacija „Bioskop na vodi 2“ ovogodišnji program započinje dečijim filmskim vikendom u Borči.

Pod otvorenim nebom, kod kanala Vizelj i BSK kluba, od 18.30h, u petak, 22. septembra 2023, biće prikazan crtani film „Dečak delfin“ (90 min).

Drugog dana malog filmskog festivala u Borči, u subotu, 23. septembra 2023, od 18.30h, biće prikazan kineski crtani film „Gde je zmaj“ (96 min), zahvaljujući Institutu Konfucije u Beogradu.

Ulaz za projekcije je slobodan, a za mališane iz ovog dela grada pripremljena su i neka slatka iznenađenja.

Kako organizatori sa ponosom ističu, ovogodišnja manifestacija posvećena je, između ostalog, promociji kineskog jezika i kulture.

“Osnovna škola „Jovan Ristić“ iz Borče, jedna je od tridesetak osnovnih i srednjih škola u Srbiji u kojima se fakultativno uči kineski jezik. Tim povodom, želeli smo da motivišemo nove generacije đaka ove škole, na učenje kineskog jezika. Pohađanje nastave u školama je besplatno, a realizuje je Institut Konfucije u Beogradu, na osnovu Programa prosvetne saradnje između našeg Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva prosvete Narodne Republike Kine” – kažu organizatori.

Nakon dečijeg filmskog vikenda u Borči, program za nešto stariju publiku nastavlja se sa desne strane Dunava.

Projekat „Bioskop na vodi 2“, realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i Gradske opštine Palilula u organizaciji agencije BravoArt i kulturne mreže Alpe Adria Festivali.