Srdjan Ivanovic Dusan i Dragan Bakovic

Živimo život

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Udruženje pacijenata Srbije obolelih od raka prostate i fotografkinja Marina Lukić pozivaju publiku na otvaranje izložbe „ŽIVIMO ŽIVOT!“ u četvrtak, 21. jula u 12 časova u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a, Beograd.

Izložba autorke Marine Lukić sastoji se od fotografija članova Udruženja pacijenata Srbije obolelih od raka prostate, njihovih članova porodice i prijatelja.

Na fotografijama se nalaze poruke kojim autorka i članovi Udruženja žele da apeluju i skrenu pažnju javnosti na probleme sa kojima se oboleli od raka prostate suočavaju. Radi se o potrebi da se novi lekovi koji odlažu progresiju bolesti i poboljšavaju kvalitet života pacijenata sa najtežim, metastatskim oblikom karcinoma prostate – učine dostupnim svima kojima su potrebni.

„Želim da budem deda svom unuku“, „Izlečimo mog muža“, „Verujem u lečenje“ su samo neke od poruka koje će posetioci izložbe imati priliku da vide.

Marina Lukić
Marina Lukić rođena je u Beogradu, 22. avgusta 1980. godine. Diplomirala je na Fakultetu za internacionalni biznis i menadžment, međutim ubrzo je shvatila da je fotografija njen poziv. Fotografisanjem je profesionalno počela da se bavi 2007. godine, a godinu dana nakon toga počela je da radi kao fotograf u magazinu „Gloria“ u kojem je 2011. postala urednik fotografije. Najvećim uspehom u životu smatra činjenicu da se bavi poslom koji voli i u kojem svakodnevno uživa. Kako sama kaže, fotografija je njena priča.