Screen Shot 2014 09 09 at 12.53.42

Ulični festival aktivizma VREVA u KCB-u

Drugi Ulični festival aktivizma – Vreva, biće održan od 10. do 13. septembra, u Beogradu, u produkciji magazina Liceulice i partnera.

Vreva festival kroz niz programa nastoji da afirmiše, zaštiti i podstakne aktivizam, angažovano stvaralaštvo, preduzimljivost, brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju nasuprot diskriminaciji, humanost, solidarnost i filantropiju. Ovih nekoliko dana ulice, parkovi, dvorišta, haustori i druga javna mesta postaće pozornice, bine, galerije i podijumi bez zidova, otvoreni za sve.

Vrevu 2014 posetioci će moći da dožive kroz izložbe na otvorenom, javne prezentacije, ulične koncerte i književne susrete, kroz radionice, filmske projekcije, tribine razgovore u parku ili nekom dvorištu, susrete s kreativnošću na neočekivanim mestima. Kroz veliki broj aktivnosti i na više gradskih lokacija, preko stotinu učesnika imaće priliku da predstave svoj rad i ideje za bolje sutra jer osnovna ideja festivala jeste da umetnost izvede u prostore u kojima publika nema naviku da učestvuje u procesu estetske razmene.

Program u Kulturnom centru Beograda
Pop-up prostor i Plato ispred KCB-a, Trg republike 5

Četvrtak, 11. septembar
12:00 Čitam-Čitaš (radionica)
18:00 Ivica (koncert)
19:00 On Tour (koncert)

Petak, 12. septembar
12:00 Čitam-Čitaš (radionica)
16:00 GRUBB (koncert)
17:00 Poezin i UTLOSS predstavljaju: Ruka i glas (poetski nastup gluvih/nagluvih udruženih sa slem pesnicima)
19:00 Hor Svetonazori (koncert)

Subota, 13. septembar
10:00 Dečije pesničenje