Screen shot 2014 01 13 at 13.04.28

Tri izložbe u danu – KCB

Novu izlagačku sezonu Kulturni centar Beograda započinje u utorak 14. januara u 18h. Tog dana će otvoriti tri izložbe, a namera KCB-a je da i ubuduće u jednom danu u mesecu organizuje otvaranje svih izložbi.

18:00 Likovna galerija

KRITIČARI SU IZABRALI 2013 / Sava Stepanov / Milan Konjović, Stevan Kojić: O umetnosti (i o biciklu)

Izložba Kritičari su izabrali se više od četiri decenije održava u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda. Od 2001. godine ova izložba je, u koncepcijskom smislu, modifikovana u autorsku izložbu laureata nagrade „Lazar Trifunović”. Sava Stepanov je dobitnik nagrade „Lazar Trifunović” za 2011. godinu i u Likovnoj galeriji predstaviće nam dva umetnika koji pripadaju različitim generacijama srpske umetnosti Milana Konjovića i Stevana Kojića.

18:30 Galerija Podroom

GET UP #2

Izložba je prvi put predstavljena u Kluž-Napoki (Rumunija) u okviru evropskog projekta A.C.T. Democ(k)racy, u kojem je Kulturni centar Beograda jedan od partnera. Novo, drugo po redu izdanje ove izložbe predstaviće nam umetnike: Bertille Bak, Julien Berthier, Marcel Dinahet, Ciprian Muresan, Vlad Nanca, Ana Nedeljkovć i Nikola Majdak Jr, Darinka Pop-Mitić, BIP – Bureau d’investigation photographique (biro za fotografska istraživanja), Les Freres Ripoulain, Société Réaliste, Société Volatile, ŠKART produkcija – Brigita Međo i Vladan Nikolić

19:00 Galerija Artget

ReFoto: NOVI POČETAK

Izložba najboljih fotografija 52 autora/čitaoca sa konkursa koji časopis za kulturu fotografije ReFoto organizuje uzastopno već dvanaest godina. Tema konkursa u 2013. godini bila je „Novi početak”, koja je na simboličan način označila pokretanje novog portala za fotografiju ReFoto.rs namenjenog svim ljubiteljima fotografije.