fbpx

Buđenje proleća

Predstava Buđenje proleća je namenjena mladima (od 14 godina) i njihovim porodicama. Biće premijerno igrana u sredu, 15. januara od 21h na sceni Akud Branko Krsmanović.

Tekst Franka Vedekinda, koji je osnova predstave, ne smešta se u neko određeno vreme. Ova drama pokreće univerzalne teme odrastanja, obrazovanja, seksualnosti, prijateljstva, odnosa u porodici… Izvesni delovi drame su redukovani, ponešto je dopisano – naravno u skladu sa idejnim slojem dela. Reditelj baš zbog togsvevremenog potencijala predstavu ne stavlja u kontekst neke vremenske ravni, na gledaocu je da razluči.

Ovaj komad često predstavlja poligon za različite rediteljske koncepte što ovog puta nije slučaj. Na jednostavan način, ali ne bez simboličkih i poetički razgranatih deonica, predstava budi svest o međuljudskim odnosima i važnosti komunikacije unutar porodice i društva. Predstava nema za cilj moralisanje i puki didaktizam. Ko razume, razume.

 Režija: Jovan Stamatović-Karić

Kostimograf: Milana Stanković

Organizator: Mihajlo Plankoš

Vokalni mentor: Veljko Karić

Asistent reditelja: Aleksa Mijailović

Autori muzike i songova: Veljko Karić i Jovan Stamatović-Karić

Igraju: Milena Arsić, Mladen Kesler, Đorđe Živadinovic-Grgur, Teodora Rajčević, Nataša Sparić, Milica Kocić, Slavoljub Atanasovski, Nikola Knežević, Dimitrije Pavlović, Nikola Herak, Đorđe Kocić, Igor Davidović, Martin Halupa.

Karte za premijeru predstave možete rezervisati putem mejla: akud.krsmanovic@gmail.com sa naznakom “Buđenje proleća” ili pozivom ili SMS-om na broj telefona 063/7595418.

Broj karata je ograničen, a njihova cena je 500 dinara.

More Stories
Oscar Simonsson “Koop”: Samo živa muzika i zajedništvo su besmrtni