Publicist 4

Publicist po prvi put uživo u Beogradu

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Sebastian Thomson, bubnjar kultnog američkog post-rock trija TRANS AM, 18. aprila će predstaviti svoj solo projekat PUBLICIST u okviru specijalnog “ad hoc događaja” pod nazivom Wurst Warriors. Cena ulaznice biće 400 dinara na ulazu u KC Dragstor (Bulevar Vojvode Bojovića 4).

Nakon beogradskog gostovanja američkog proto post-rock benda TRANS AM 2004. godine, koji se i dalje pamti i prepričava, bubnjar Sebastian Thomson se vraća u Beograd kako bi predstavio svoj samostalni muzički projekat PUBLICIST, koji je ovog proleća na turneji po Evropi. Pored Pariza, Bordoa, Moskve, Berlina, Madrida, Rima i drugih evropskih gradova, na rasporedu ove turneje našlo se i gostovanje u beogradskom alternativnom prostoru KC Drugstore, koji od početka godine nezavisno deluje u sklopu fabričkog kruga Beko na Dorćolu.

Kada nastupa uživo, Publicist sekvencira sintisajzere (umesto bubnjeva, što je obično slučaj), i tokom svog nastupa svira elektronsko-modifikovani bubanj na sredini plesnog podijuma, okružen publikom. Sve to zajedno dodaje element znoja, uzbuđenja i virtuoznosti koji se retko mogu videti na današnjim elektronskim nastupima. Prvo izdanje pod ovim imenom imao je 2009. godine, od kada je odsvirao niz koncerata širom Evrope i SAD i objavio još četiri EP izdanja za etikete Disco Texas i Voltaire. Njegov manifest, koji u celini možete pročitati na Publicist sajtu, ujedno je i moto koga će se pridržavati i Wurst Warriors serijal:

 Lokalnu DJ podršku pružiće WhyBaneWhy, Stevie Whisper Jr i George Michael Jackson.