polapola1

Predstava Pola pola

Predstava Narodnog pozorišta iz Pirota, po drami „Pola pola“ Milene Bogavac, a u režiji Jelene Bogavac, primer je multimedijalnog, modernog, angažovanog pozorišnog spektakla. Predstava će biti igrana u okviru gostovanja pirotskog pozorišta u Bitef teatru, u utorak, 16. aprila od 20h.

Narodno pozorište Pirot – slika male izdvojene pozorišne zajednice u kojoj se pozorište još uvek misli, gleda očima deteta, radoznalim očima, kilometrima, daleko od prestoničkih pozorišnih scena, a opet modernog savremenog pozorišnog izraza.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Komad se bavi sudbinama dva deteta iz dve razorene porodice. Iz faze u fazu prati brakorazvodne parnice u svim segmentima društveno-emotivno-pravno-ekonomskih situacija kroz koje mlad čovek – dete prolazi tokom razvoda roditelja. Živeći na pola svega – život između – pravno raspodeljen – život na pola. Po statističkim podacima u Srbiji se svaki peti brak završi razvodom i po tome smo prva zemlja u regionu. Svako peto dete u svom emotivnom koferu nosi ovu „traumicu“ kao prtljag kroz život.

“Reklo bi se da je razvod banalna tema. Uobičajeni događaj. Uobičajena mora iz detinjstva. Nešto kao prvi nervni slom. Iz vizure deteta ipak – razorne snage. U svojoj režiji bavila sam se društvenom pipirevkom ženidba-udadba i svim tim horor socio poJetskim igrama, pravno čaršijsko komšijskog sukoba učesnika, na likove socijalnih radnica i psihološkinja, švalerčina i papučara, i rođaka i kumova i zetova i maćehi i snaša – gledano očima deteta.” – Jelena Bogavac.