noc za pomoc

Noć za pomoć u DOB-u

Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Van Gogh, S.A.R.S. i mnogih drugi, nastupiće 10. juna u Domu omladine Beograda na humanitarnom muzičkom festivalu “Noć za pomoć”, čiji će sav prihod biti namenjen za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji.

Svaki posetilac festivala “Noć za pomoć” će na ulazu u DOB, u utorak  10. juna donirati najmanje 1.003 dinara (a može dati i više)  direktno Crvenom krstu Srbije, koji će novac dalje uputiti ugroženim građanima.

Festival “Noć za pomoć” biće istovremeno i prva od dve centralne manifestacije proslave 50 godina Doma omladine Beograda, centra kulture i obrazovanja čiji je osnivač Grad Beograd.

Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda: „Dom omladine Beograda je posebno pogođen ovim nesrećnim događajima – u poplavama smo izgubili jednu od naših radnica, koleginicu Radosavu Đokić. Kolektiv Doma omladine Beograda je sa prvim naznakama ozbiljnosti situacije sa poplavama u Srbiji prekinuo svoj tekući program i počeo sa organizacijom više različitih aktivnosti za pomoć postradalima od poplava.  Prvo smo otvorili centar za sakupljanje humanitarne pomoći, kao i mnoge druge institucije, ali istovremeno smo počeli sa organizacijom timova umetnika koji će odlaziti u prihvatne centre i družiti se i održavati radionice sa mladima. Sve to odvijaće se uz konsultacije sa psiholozima iz Psihološkog savetovališta Doma omladine Beograda i drugim stručnjacima. Paralelno, počeli smo i sa organizacijom humanitarnog koncerta. U to vreme se nije znao obim destrukcije vodene stihije, ali smo pretpostavljali da će jedan takav koncert, pored sakupljanja finansijske pomoći, biti i motivacioni faktor čitavom društvu da se ujedini i podstrek svakome da pomogne shodno svojim mogućnostima. Umetnici mogu da pomognu svojim fizičkim radom, što su mnogi i činili, a kada neposredna opasnost prođe svako se vraća svom osnovnom zanimanju i pomaže na sebi svojstven način. U ovom slučaju okupili smo vodeće pop i rok muzičare, koji će darovati publici Doma omladine Beograda izvanredan koncert za 50. rođendan, a postradalima u poplavama finansijsku pomoć putem Crvenog krsta Srbije.“

Muzički program festival “Noć za pomoć” održavaće se 10. juna istovremeno na dve bine: u Velikoj sali i Sali Amerikana DOB-a. Podjednako važan biće i popodnevni program, 10. juna već od 14:00, na popularnom “Zidiću” ispred DOB-a. Posetioci programa na “Zidiću” takođe će moći da doniraju novac u kutije Crvenog krsta Srbije koje će biti ispred DOB-a. Kompletna lista učesnika i satnica festivala biće naknadno objavljeni.

Važno je naglasiti da će i sav prihod od pića prodatih u DOB-u tokom festivala takođe biti kroz Crveni krst Srbije usmeren  za pomoć ugroženima od poplava.