Screen Shot 2014 05 29 at 13.41.32

Na otvorenom drumu

Premijera predstave na otvorenom drumu biće održana 1. i 2. juna u Bitef teatru. Predstava je nastala u režiji Koste Ristića.

“Na otvorenom drumu” je drama moralnog slepila koja indirektno dovodi gledaoca u poziciju da se zapita da li su ljubav i ljudskost u savremenom dobu zaboravljeni. U direktnom susretu sa Isusom, prilikom njegovog druog silaska na Zemlju, Al (Vladimir Tešović) i Anđeo (Rade Ćosić) se bore protiv neljudskog u sebi.

U post-apokaliptičnoj atmosferi, atmosferi ratova i razaranja, oni u beketovskom maniru prolaze kroz niz sitaucija koja postavljaju različita pitanja o suštini čovečanstva.

“Na otvorenom drumu” je drama koja se bavi kako savremenim otuđenim društvom, tako i istorijom cele zapadno-evropske civilizacije – kritikujući njen apsurdni (licemerni) moral, njeno formalističko obrazovanje, njenu religiju, njen militarizam.

U atmosferi III svetskog rata putujemo sa Anđelom, usamljenim marginalcem, i Alom, bezobzirnim intelektualcem. Da bi ušli u tzv. Zemlju Slobode, oni dobijaju zadatak da ubiju Isusa Hrista, koji je drugi put sišao na Zemlju. Ali on samo svira svoje…” reditelj Kosta Ristić