31f63a7b ce73 499e acac 2300d711ebdd

Nastavak serijala o čuvenoj dinastiji Mediči: Propast jedne porodice

Vulkan izdavaštvo predstavlja nastavak o najmoćnijoj italijanskoj porodici. Spremite se za vrtlog strasti, bogatstva i moći u najnovijoj knjizi autora Matea Strukula – Dinastija Mediči: Propast jedne porodice. Lažni sjaj krune, neispunjena obećanja i još bolnija izdaja: sve to čini maestralnu završnicu omiljenog serijala o porodici Mediči. Knjiga je idealna za ljubitelje istorijskih priča sa sjajnim zapletima i neočekivanim obrtima.

Pariz u sedamnaestom veku surova je arena greha i izopačenosti, kao da Vartolomejska noć nije ničemu naučila njegove stanovnike. Ubrzo nakon udaje za Anrija IV, kralja Francuske, Marija de Mediči se suočava sa raznim protivnicima. Na jednoj strani je lukava ljubavnica Marijinog supruga, Anrijet d‘Antrag, koja ucenjuje Anrija zbog neispunjenog obećanja da će se oženiti njome. Ali to nije jedina nevolja, jer opasnost preti i od grupe plemića koja se zaverila da će svrgnuti Anrija sa trona. Kada Anri umre, doći će do neočekivanog obrta u francuskoj politici – na horizontu se nezaustavljivo uzdiže kardinal Rišelje, a u vrtlogu strasti, bogatstva i moći, Mariju će izdati neko od koga je to najmanje očekivala.

Po serijalu o dinastiji Mediči snimljena je i serijaMasters of Florence, sa Dastinom Hofmanom i Ričardom Madenom u glavnim ulogama. Serijal Dinastija Medičipobrao je ugledne književne nagrade i ne silazi sa bestseler lista u svim zemljama u kojima je objavljen.

Mateo Strukul je italijanski pisac i scenarista, pravnik sa diplomom iz oblasti evropskog ugovornog prava. Njegovi romani objavljeni su u 20 zemalja, a poznat je i kao autor stripova. Umetnički je direktor nekoliko međunarodnih književnih festivala i piše za rubriku kulture za Il Venerdi di Repubblica. Živi na relaciji Padova–Berlin, zajedno sa suprugom Silvijom.Vulkan je prethodno objavio prva tri dela serijala o dinastiji Mediči: Dinastija Mediči – U ime porodice, Dinastija Mediči – U ime vladara,i Dinastija Mediči – U ime kraljice.