Jovan Maljoković

Maljoković u Akademiji 28

Jedan od najplodnijih džez autora u Srbiji, kompozitor i ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo Nišvil festivala, saksofonista Jovan Maljoković, održaće veliki besplatan koncert, ovog petka 27. novembra, u Klubu Akademije 28, sa početkom u 22 sata.

Javnosti poznat i kao osnivač i dugogodišnji umetnički direktor valjevskog džez festivala, Jovan Maljoković je tokom svoje karijere duge više od četiri decenije, predstavljao Srbiju na mnogim evropskim i svetskim džez festivalima (Rottweil Jazz Festival, Nemačka, Festival kulture u Beču i Luksemburgu, Festival Django Rajnhart kraj Pariza, Montreux Jazz Festival, Švajcarska itd) a sarađivao je i na brojnim albumima domaćih poznatih pop i rok izvođača, i komponovao muziku za pozorište i televiziju.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Doajen domaćeg džeza iza koga stoji 10 autorskih albuma, ovom prilikom će nastupiti zajedno sa svojim osmočlanim Balkan Salsa Bendom.

Džezirani pop i melodije koje će publika Akademije 28 moći da čuje ovog petka, predstavljaju fini spoj džeza i tradicionalne balkanske muzike, koji Maljoković neguje i usavršava još od svojih početaka, a ljubitelji ženskih džez vokala uživaće u glasovima Jelene Teunis i Anđelke Simić.