Krosfejd (KCNS) Sonje Veselinović

Prva promocija lirskog romana ’’Krosfejd’’ (KCNS) Sonje Veselinović, nedavno  nagrađenog  književnim priznanjem ’’Isidora Sekulić’’, održaće se u četvrtak, 14. avgusta 2014. od 19 časova u Kući Đure Jakšića. Osim autorke, o romanu će govoriti Aleksandar Jerkov, Goran Korunović, Predrag Petrović i Katarina Lazić.

’’Krosfejd’’ je atipična literarna igra, u kojoj autorka podstaknuta Andersenovom bajkom ’’Snežna kraljica’’ i Bretonovim romanom ’’Nađa’’, predočava čitaocu nestalnost identiteta ali i mogućnost formiranja  zvučne pozadine teksta. Otuda na početku  autorka ’’Krosfejda’’ savetuje čitaoca o refrenu  pesme Soul Salsa Soul  Ludovika Navara, alijas Sen Žermena, koji se može ’’umetati u neograničenim količinama tiho ili glasno, u zavisnosti od stepena tolerancije komšiluka’’.

Sonja Veselinović zaposlena kao asistent na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Dobitnica  stipendije iz Fonda ’’Borislav Pekić’’ za nacrt lirskog romana ’’Krosfejd’’za 2009. god. kao i nagrade ’’Isidora Sekulić’’za 2013. god. Bavi se naučnim radom, književnom kritikom i prevodi sa francuskog jezika.