Nevidljiva deca u BDP-u

Beogradsko dramsko pozorište i ove godine nastavlja saradnju sa Fakultetom dramskih umetnosti, sa kojim je potpisalo protokol pre tri godine i to premijerom diplomske predstave rediteljke Nataše Radulović „Nevidljiva deca“, po motivima drame „Ludi od ljubavi“ Sema Šeparda, u adaptaciji Vasilije Antonijević, koja će biti izvedena na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta 19. juna u 20.30 sati.

„Predstava „Nevidljiva deca“, nastala po motivima Šepardove drame „Ludi od ljubavi“, priča je o opsesivnom traganju za ljubavlju, koja, sputavana tragovima prošlosti dovodi do eksplozije emocija, ugrožavajućih za okolinu. Šepardova kritika razorenosti američke porodice, pisana iz ugla žrtava bahatosti, nemara i nezainteresovanosti roditelja, izmeštena je iz ambijenta američke pustinje u sred velikog ništavila na periferiju današnjeg Beograda, u kontekst besparice koja je veliki broj ljudi dovela do ruba egzistencije, kao i do potpune rezignacije. Siže Šepardovog komada smešten na ulice periferije Beograda danas, donosi potpuno novu sliku o ljubavi, ali i ostrašćenosti koja će tu ljubav ubiti“, zapisala je rediteljka Nataša Radulović. Ovo je njena diplomska predstava na klasi profesora Egona Savina, na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti.

Scenograf je Maja Vasić, kostimograf Lara Popović. Igraju Anđela Jovanović, Andrija Kuzmanović, Vladan Milić i Milena Pavlović Čučilović.