Screen Shot 2019 10 22 at 12.06.30

50. SAJAM OBRAZOVANjA I NASTAVNIH SREDSTAVA

23 – 27. oktobar 2019. godine
hala 2B i 3A Beogradskog sajma

Organizovanjem Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, specijalizovane stručne obrazovne manifestacije, Beogradski sajam, centar domaće i regionalne privrede, pozicionira obrazovanje i usavršavanje kao jedan od prioriteta za razvoj privrede i našeg društva u celini.

Manifestacija je postala prepoznatljiva kao visokoprofilisani srpski obrazovni brend, koji svojim raspoloživim resursima podstiče uspešan početak ili nastavak obrazovanja, motiviše na ulaganje u znanje i potencijale, kao i na inicijativu i preduzetništvo.

Sajam predano prati aktuelnosti i inovacije u politici obrazovanja i državnoj strategiji i predstavlja dragocenu zbirku informacija za godišnju orijentaciju kako u obrazovno-vaspitnim ustanovama tako i za profesionalnu perspektivu i izbor obrazovnih profila i budućih karijera mladih iz Srbije i regiona.

Pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“

Sajam je platforma za razmenu informacija na polju obrazovanja i prilika za prezentaciju noviteta i savremenih nastavnih sredstava koja imaju značaj za unapređenje obrazovanja, i pregled branše za preko 100 hiljada posetilaca, obrazovnu struku kao i školarce svih uzrasta i njihove roditelje.
Programskim konceptom sajma i pratećim ckupovima obuhvaćeni su svi segmenti obrazovnog sistema tako da će posetioci, u zavisnosti od njihovog interesovanja, biti u mogućnosti da se upoznaju sa ponudom programa obrazovnih institucija i ustanova različitih nivoa i struka, savremenim nastavnim sredstvima, udžbenicima i ostalim edukativniim izdanjima, didaktičkim sredstvima i igrama koji podstiču kreativnost i motoriku i dr.
Deo izlagačkog programa čine i: profesionalna orijentacija, preduzetništvo, podsticaj na obrazovanje, doživotno učenje, transfer znanja, inkluzivno obrazovanje, negovanje talenata, međunarodna saradnja.

ŠKOLA KAKVU ŽELIM

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, predstaviće se u svojstvu izlagača na izložbenom prostoru Hale 2, nivo B. Predstavljanje rada Ministarstva biće usmereno na važne oblasti razvoja obrazovanja. Teme će obuhvatiti sve nivoe obrazovanja od predškolskog i osnovnog, preko srednjeg stručnog i umetničkog, do visokog obrazovanja i nauke.
Posebno mesto zauzimaju primeri dobre prakse uspešnih škola i predškolskih ustanova, kao i razvoj dualnog obrazovanja i preduzetništva.
Učešće Ministarstva u nizu aktuelnih projekata biće predstavljeno rezultatima i dostignućima koji su doprineli da se škola uključi u savremene društvene tokove.
Ministarstvo poziva sve posetioce sajma na razmenimu očekivanja i ideja kako bismo ZAJEDNO IMALI ŠKOLU KAKVU ŽELIMO .

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

2. Sajam J=DNAKI

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom, u hali 3A, u periodu od 23. do 27. oktobra, organizuje 2. Sajam J=DNAKI, sa ciljem informisanja javnosti o rezultatima i merama koje u okviru nadležnosti ovo ministarstvo sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana.
U okviru celodnevnog programa tokom trajanja Sajma J=DNAKI, kroz različite sadržaje biće predstavljene inovativne i afirmativne aktivnosti i mere, kao i primeri dobre prakse koji doprinose stvaranju inkluzivnog društva uz uvažavanje specifičnosti i potreba svih građana.
Sve hale Beogradskog sajma su prilagođene za pristup osobama sa invaliditetom.

Prateći program

Izlagački deo manifestacije upotpuniće sadržajan i interesantan prateći program koji će se odvijati u Sali za prateći program u hali 2 nivo B, a pored stručnih skupova podrazumeva brojne promocije, prezentacije i predavanja namenjena široj javnosti.
Pored Pratećeg programa u Sali, odvijaće se i svakodnevne prezentacije na štandovima izlagača.

Školski dan – četvrtak, 24. oktobar

Školski dan namenjen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Izlagači za školski dan pripremaju sadržajan program namenjen starijim i mlađim školarcima, kao i njihovim učiteljima i predavačima.

Radno vreme manifestacije: 23 i 24. oktobra (sreda, četvrtak) od 10 do 20 časova, a 25, 26. i 27. oktobra (petak, subota i nedelja) od 10 do 21 čas.
Cena ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150 dinara, dok je parking 150 dinara po satu.

U terminu Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava na Beogradskom sajmu održavaju se i manifestacije u duhu znanja, obrazovanja i informisanja:
64. Međunarodni beogradski sajam knjiga u halama 1, 1A, 2A, 2C i 4 i
5. Sajam informisanja, komunikacija i marketinga – MEDIA MARKET u hali 3.