Konkurs za BDFL otvoren do nedelje

Do nedelje, 8. maja 2016. otvoren je takmičarski konkurs za četvrto izdanje Belgrade Demo Fest Live, manifestacije posvećene bendovima bez zvaničnog izdanja sa teritorije Srbije.

BDFL uspeo je tokom prethodne tri godine da stekne zavidnu reputaciju i ispuni svoj cilj – odnosno pomogne velikom broju bendova da se predstave mnogobrojnoj publici i stručnoj javnosti, a značajno je pomenuti da su posredstvom ovog festivala mnogi izvođači ostvarili kontakte i saradnju sa izdavačkim kućama, festivalima, klubovima i medijima iz Srbije i regiona.

Na tri dosadašnja festivala učešće je uzelo preko 150 bendova iz cele Srbije i dobar deo njih je već prokrčio put do svog izdanja i veće scene, a od strane bendova, publike i stručne javnosti BDFL je proglašen za najbolji demo festival kod nas.Na festivalu najbolje biraju zajednički publika, stučni i novinarski žiri pa se takva selekcija pokazalakao najbolja i najpravednija što će biti slučaj i na ovogodišnjem festivalu. Dosadašnji pobednici su bili Ućuti Pas (Lazarevac), Strah od Džeki Čena (G. Milanovac) i Phobos (Beograd).

Selekciona komisija  će izabrati od svih prijavljenih 20 bendova koji će uzeti učešće u takmičenju.Festival se ove godine sastoji od tri polufinala koja će se održati 17.18. i 19. maja  i velikog finala zakazanog za 5, jun u bašti  KSTa.

I ove godine najbolje bendove očekuju nastupi na velikim festivalima u zemlji i regionu, foto sešni, muzička oprema, live video, učešće na kompilaciji, promocija benda kao i konsultativna i PR podrška BDFL tima. Kao i prethodne dve godine, STUDIO BLAZE pokloniće jednom finalisti snimanje i produkciju pesme.

Svi zainteresovani bendovi za BDFL 2016 mogu se prijaviti slanjem prijave na e-mail bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 4. maja. Prijava treba da sadrži: ime benda, grad iz koga bend dolazi, žanr, minimum 3 autorske pesme (može i snimak live nastupa ili snimak sa probe), kratku biografiju benda sa značajnijim nastupima i obavezno kontakt broj telefona.