fbpx

Izložbe i Konkurs za Nagradu za crtež

Do 12. decembra u Galeriji Haos mogu se videti crteži Vesne Golubović, koja je crtežom intervenisala na zidovima galerije dok u radovima koje je izložila komunicira sa delima Pola Klea, Matisa, Luita i Rajnharta. Od 2. do 10. decembra otvoren je Konkurs za Nagradu za crtež iz Fondacije Vladimir Veličković kada mladi likovni stvaraoci, do 40 godina starosti, oni koji se bave crtežom, podnose svoje dosijee na uvid Komisiji koja pravi uži izbor i potom odabira i nagrađuje najbolje za tu kalendarsku godinu.

Prošlogodišnji laureati te nagrade predstavljaju se na gornjem nivou galerije, svojim samostalnim projektima i najrecentnijim radovima, od 17. decembra (utorak, otvaranje u 20 sati) do 11. januara 2014. Reč je o mladim stvaraocima –Tijani Kojić, Aleksandru Jestroviću Jamesdinu i Vuku Ćuku – protagonistima koji su delili novčani iznos nagrade. Nekoliko njih, koji su ušli u najuži izbor, predstaviće se sa po jednim radom, u donjem nivou galerije. Reč je o Ivani Živić Jerković, Hani Rajković, Predragu Popari i Milošu Đorđeviću. Svi su veoma različiti po svom izrazu i interesovanjima, po odabiru tehnika i formata, po ispitivanju slojevitosti čovekove prirode i okruženja.

Proglašenje novih dobitnika ove nagrade za one koji se bave crtežom, za 2013. godinu, biće objavljeno na samom otvaranju izložbe prethodnih dobitnika. U ime Saveta Fondacije (akademik Dušan Otašević, dr Irina Subotić, Mrđan Bajić i Borka Božović) to će učiniti njen predsednik, akademik Vladimir Veličković.

More Stories
AMD EPYC superkompjuter od pola milijarde USD!